Appelsiinijuustokakku



Appelsiinijuustokakun ohje löytyi Kodin Kuvalehdestä. Raastetulla appelsiininkuorella maustettu muropohja olisi kelvannut ihan sellaisenaan glögin kanssa nautittavaksi, mutta täyteläinen juustotäyte tietenkin kruunasi kokonaisuuden. Täytteeseen käytin pänikän Eestin parasta tervise -tuotetta eli Kodune Kohupiimkreem ricottaa, joka on samettisen pehmeä, täyteläinen maitotuote: pehmeämpää ja juustoisempaa kuin rahka ja kevyempää ja samettisempaa kuin tuorejuusto. En ole aikaisemmin kokeillut laittaa sitä uuniin, mutta se kesti hyvin paistamista ja koostumus oli edelleen täydellinen.

Appelsiinijuustokakku

Pohja
3 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
100 g voita
½ appelsiinin kuori
1 keltuainen

Täyte
500 g ricottaa tai kohupiimkreem ricottaa
1/2 dl sokeria
2 munaa
½ appelsiinin mehu
2 rkl sitruslikööriä
2 dl makeaa appelsiinimarmeladia

Esivalmisteluina uuni laitetaan kuumenemaan 180 asteeseen ja irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle laitetaan leivinpaperi. Tarvittaessa reunoihin voi sipaista vähän voita.

Voi ja kuivat aineet mitataan kulhoon ja nypitään murumaiseksi seokseksi. Keltuainen erotellaan lasiin ja sen rakenne vispataan rikki haarukalla. Lisätään keltuainen muruseoksen joukkoon ja muotoillaan taikina palloksi. Taikina painellaan irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Pohjalle ja reunoille painellaan folio ja laitoihin laitetaan painoksi esim. kuivattuja herneitä tai riisiä. Pohjaa esipaistetaan noin 10-15 minuuttia.

Täyte valmistetaan sekoittamalla ricotta ja munat tasaiseksi ja maustamalla seos sokerilla, appelsiinimehulla ja liköörillä. Tarkistetaan maku ja lisätään sokeria tarpeen mukaan. Marmeladi tuo piiraaseen makeutta, joten juustomassan on hyvä olla raikasta. Tavallista ricotta-juustoa voi olla tarpeen notkistaa kuohukermalla.

Marmeladi levitetään esipaistetun pohjalle ja juustomassa kaadetaan sen päälle. Piirasta paistetaan 180 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pohja saanut väriä. Jäähtynyt piiras tarjoillaan kanelilla ja sokerilla maustetun kermavaahdon kera.

Lämpöä kylmenevään päivään: ranskalainen sipulikeitto




 
Klassinen ranskalainen sipulikeitto gruyer-juustolla kuorrutettuine leipineen lämmittää marraskuisena päivänä kuin villasukat.

Sipulikeitto
500 g sipulia
3 rkl voita
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
1/4 tl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
1,5 l kiehuvaa, vahvaa lihalientä
2 dl valkoviiniä
3 rkl konjakkia
suolaa
jauhettua mustapippuria

4 kpl paahdettua leipäviipaletta
3 dl raastettua gruyeriä

Sipulit kuoritaan, halkaistaan ja viipaloidaan puolikkaiksi viipaleiksi. Sipulit kuullotetaan paksupohjaisessa kattilassa voi-öljyseoksessa. Laitetaan kansi päälle ja annetaan hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Sipulit maustetaan suolalla ja sokerilla ja jatketaan keittämistä vielä noin 30 minuuttia välillä sekoitellen kunnes sipulit ovat tasaisen, syvän kullanruskeita.

Lisätäänn kiehuva lihaliemi sekä vehnäjauhot, jotka on sekoitettu vesitilkkaan suurusteeksi. Annetaan kiehua noin 5 minuuttia, kunnes jauhot ovat kypsiä. Lisätään viini ja konjakki ja maustetaan suolalla ja pippurilla ja keitetään vielä hiljalleen noin 30 minuuttia.

Uuni kuumennetaan kuumaksi mieluiten grillivastuksilla. Keitto laitetaan uuninkestäviin annoskulhoihin. Leipäviipaleille ripotellaan paksu kerros juustoraastetta ja ne laitetaan uiskentelemaan keiton päälle. Toisin kuin epäilin, leivät eivät uppoa. Kulhot asetellaan uuniin ja gratinoidaa pintaa niin, että juusto sulaa ja saa ruskeita täpliä.

Jamie Oliverin 30 minuutin kana 58 minuutissa




Jamie Oliverin 30 minuutin resepti – helppoa ja herkullista kokkailua elämän ruuhkavuosissa painiskeleville. Kunnon itsetehtyä, ravitsevaa ja laadukasta ruokaa joka arki-ilta. Otetaan ensin vehnäjauhoja, lisätään vettä ja sekoitellaan vähän. Ja mulla onkin tässä kulhoissa valmiina hunajaglaseeratut kanankoivet, vihreä kookosmaitocurry ja korealainen kimchee-salaatti. Annosten päälle voi ripotella vielä vähän yrttejä. Sitten nautitaan!

Just joo. Kolme ruokalajia ja 15 eri vaihetta - jopa kanankoipien paistamiseen tarvitaan viisi eri tapaa ja vaihetta. Nuudeleita paisteltiin aluksi kolmella eri tavalla ja sen jälkeen ne uitettiin kastikkeessa niin, että nuudelit turposivat ja vettyivät kaikesta vaivannäöstä huolimatta. Lisäksi ruuan valmistaminen vaati kuusi erilaista pannua tai kattilaa, useita kulhoja ja kapustoja sekä tehosekoittimen. Meillä meni hikihatussa huhkien 58 minuuttia, sisältäen ainesten mittaamisen ja pilkkomisen sekä keittoastioiden siivoamisen ja kattamisen - sillä nehän kuuluvat olennaisesti ruuanlaittoon arkielämässä, missä ruuat eivät ole valmiiksi pestyinä, kuorittuina ja pilkottuina lasikulhoissa odottamassa kokkia ja TV-kuvausryhmän assari pesemässä kattiloita.

Lisäksi reseptissä käytetty kymmenkuntaa erilaista maustetta ja kastiketta, joita tuskin ihan perusbritin – tai suomalaisen – kuiva-ainekaapista löytyy. Eli ennen varsinaista starttia täytyy pyöriä kaupan itämaisten mausteiden osastolla toinen puolituntinen.

Mutta ruoka oli erinomaisen hyvää! Testimme mukaan Jamie Oliverin 30 minuutin reseptin saa valmiiksi 30 minuutissa vain Näpyn tapaan valmistettuna. Katso mallia YouTubesta.

Jamien alkuperäinen resepti Jamie Oliver -sivustolla.

Ainiin. Mistä tämä ajatus lähti? Siitä, että olemme kasvatelleet ikkunalaudalla kunnon slow food -tyyliin red hot -chiliä, joka kantoi kaksi ihanan punaista ja tulista palkoa.

Arabialaista taikaa: täytetyt kibbeh-pyörykät, korianterihöystö ja leipäsalaatti





Kartutimme keittokirjastoamme kirjamessuilla Chef Ramzin Arabialainen keittiö -kirjalla, jossa on upeita lempeän mausteisia reseptejä muun muassa lampaasta, bulgurista, kikherneistä sekä erilaisista pähkinöistä ja siemenistä. Nyt kun epäonnisen Egyptin matkan ruokakokemukset alkavat unohtua, pystyimme taas nauttimaan täysin aistein arabialaisesta illallisesta: lampaanlihasta ja bulgurista pyöritetyistä kibbeh-pyöryköistä, korianterihöystöstä, sitruunalla ja yrteillä maustetusta raikkaasta salaatista paksun maustamattoman jogurtin kera.

Täytetyt kibbeh-pyörykät
250 g bulguria
500 g lampaan jauhelihaa
1 raastettu sipuli
suolaa
mustapippuria
3 rkl hienonnettua keltasipulia
1 dl oliiviöljyä
1 tl kanelia
1 tl juustokuminaa
1 tl kuminaa
ripaus muskottipähkinää

Korianteri-valkosipulihöystö
4 valkosipulinkynttä
1 ruukku korianteria
kourallinen pinjansiemeniä
öljyä paistamiseen

Tarjoiluun
Maustamatonta turkkilaista jogurttia

Bulguuri laitetaan likoamaan noin 15 minuutiksi kylmään veteen. Sipuli raastetaan tai jauhetaan hienoksi ja sekoitetaan jauhelihan ja liotetun, kuivaksi puristetun bulguurin joukkoon. Kananmuna rikotaan ja sekoitetaan taikinan joukooon. Maustetaan suolalla ja mustapippurilla. Sopivan suolan voi maistaa paistamalla pienen koepullan.

Täyte valmistetaan sekoittamalla heinonnettu keltasipuli ja mausteet. Lihapullataikinasta pyöritellään reilun kokoisia pullia, joiden keskelle painetaan kuoppa, johon laitetaan nokare täytettä ja painellaan umpeen.

Kibbeh-pyörykät paistetaan ensin pannulla voissa pinnoiltaan ruskeiksi ja sitten kypsytetään 180 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Korianterihöystö valmistetaan hienontamalla valkosipuli ja silppuamalla korianteri. Pannulla kuumennetaan tilkka öljyä, jossa kuullotetaan ensin valkosipuli ja sitten lisätään hieman veitsellä murskatut pinjasiemenet ja lopuksi silputtu korianteri. Höystö kaadetaan valmiiden kibbeh-pyöryköiden päälle.

Tarjoillaan turkkilaisen jogurtin ja leipäsalaatin kera.

Leipäsalaatti
2 tomaattia
10 cm pätkä kurkkua
5 retiisiä
½ ruukkua tuoretta minttua
½ ruukkua tuoretta kynteliä
1 salaattisipuli
1 paahdettu pitaleipä
½ dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu

Tomaatit ja kurkut pilkotaan ja niistä poistetaan vetiset siemenet. Lisätään joukkoon viipaloitu retiisi, suikaloitu sipuli ja silputut yrtit. Oliiviöljy ja sitruuna sekoitetaan kastikkeeksi, joka valutetaan salaatin joukkoon. Paahdettu pitaleipä suikaloidaan ja laitetaan krutonkien tapaan salaatin pinnalle.

Yksi kaikkien ja kaikki mustikkaritareiden puolesta!



Yleisön pyynnöstä, mustikkaritareiden puolesta vielä kerran Pienen Vispiläkaupan ihanan aamun resepti Pariisi kohtaa Posion eli maitokahvi, mustikkaritarit ja kinuskinen kermavaahto:

Maitokahvi, eli ranskalaisittain café au lait, italialaisittain café latte ja espanjalaisittain café con leche, on erottamaton osa miljoonien aamiaispöytien perusvarustelua kodeissa ympäri maailman. Niin myös Pienessä Vispiläkaupassa. Jos aamiainen täytyy kiireessä karsia yhteen ainoaan ruokalajiin, jäljelle jää tummapaahtoisesta kahvista ja luomumaidosta mestaroitu iso ja sielun lempeästi herättävä maitokahvi. Tämän vuoksi makuparin luominen juuri aamiaispöytään tuntui meille luontevimmalta. Käy äänestämässä mustikkaritarit voittoon Pauligin makuparit -kilpailusivulla!

Pitkällisten tutkimusten, analyysien ja herkullisten maisteluiden jälkeen päädyimme siihen, että kahville täydellinen yksittäinen makupari on voi. Perusteluksi tälle kerrottakoon, että voi pehmentää mielestämme kahvipavun luonnollista kitkeryyttä ja tuo esille herkän kasvin pehmeät aromit. Juuri voin ansiosta ranskalaiset voisarvet, eli croissantit, tai vastaavasti meikäläisten isoäitien tuhdit voisilmäpullat ovatkin täydellisyyttä hivelevä makupari kahville. Eräs nimeltä mainitsematon Suomen menestynein keittiömestari vielä vahvisti vispiläkauppiaiden valinnan kertomalla, että ennen vanhaan Mansen-mummo sipaisi nisun päälle vielä reilun kerroksen voita ja kastoi sen mokkaan. Näin kahvikupillisen päälle syntyi auringon lailla hohkaava voikuori.

Ja siitä se Pienen Vispiläkaupan makupari sitten syntyikin: maitokahvista, miljoonista aamiaispöydistä, voista, isoäidin puuusteista ja lämpimistä muistoista. Erittäin tummaksi paahdetusta Paulig Parisien -kahvista valmistettu Cafe au lait on maultaan tumma ja pehmeä ja se saa makuparikseen kaikkea muuta kuin köyhän ritarin, eli French toastin. Voissa paistettu perinteinen vaalea maalaisleipä saa rikastusta kardemummasta, kanelista ja vaniljasta sekä lisukkeiden lempeästä mustikkahillokkeetsa ja kinuskiaromilla säväytetystä kermavaahdosta. Tässä harmonisessa makukokonaisuudessa pariisilainen hienostuneisuus yhdistyy posiolaisiin perinnemakuihin.

Pariisi kohtaa Posion:

Café au lait; kardemummalla, kanelilla ja vaniljalla maustetut ritarit; mustikkahilloke ja kinuskinen kermavaahto.
Ihanan aamun resepti kahdelle

Café au lait (kaksi reilua maljallista)
14 g Paulig Parisien -kahvia
2 reilua kupillista raikasta vettä
2 kuppia täys- tai kevytmaitoa, mielellään luomua tai mikä parempi, suoraan naapurin maitotilalta.

Kahvi valmistetaan kahvinkeittimessä tai pressopannussa ohjeen mukaan: http://www.paulig.fi/erikoiskahvit/alkuperamaa6.html#pressopannu. Lämmitä maito kattilassa noin 65 asteiseksi, höyryävän kuumaksi, mutta ei kiehuvaksi. Kaada laakeisiin maljoihin tai suuriin kuppeihin noin puolet kahvia ja puolet lämmintä maitoa. Makeuta halutessasi sokerilla.

Mustikkaritarit
4-6 reilua siivua vaaleaa leipää esim. maalaisleipää tai ranskanleipää (myös kuivahtanut vehnäpatonki tai paahtoleipä sopivat ritareiden valmistukseen)
1 kananmuna
1 dl maitoa
1/2 tl jauhettua kardemummaa
1/4 tl raastettua muskottipähkinää
1 tl jauhettua kanelia
1 tl vaniljasokeria
reilu nokare voita paistamiseen

Riko kananmuna laakeaan astiaan ja vatkaa sen rakenne rikki. Lisää maito ja mausteet ja vatkaa tasaiseksi. Kasta leipäsiivut munamaidossa molemmin puolin. Anna leipien vetäytyä ja pehmetä hetken. Mitä kuivempi leipä, sitä pidempi on sen kostutusaika.

Kuumenna valurautapannu ja lisää siihen reilu nokare voita. Paista, mutta älä polta, leipäsiivuja voissa molemmin puolin, kunnes pinnat ovat rapeita ja kauniin ruskeita. Anna jäähtyä hetken ennen kuin lusikoit ritarin päälle mustikkahilloa ja kermavaahta. Tarjoa lämpimän maitokahvin ja aamun tuoreen sanomalehden kera.

Mustikkahilloke
1 dl kotimaisia mustikoita metsästä tai pakastealtaasta
1/2 dl hillosokeria

Mittaa mustikat ja hillosokeri kattilaan ja kuumenna välillä sekoitellen, kunnes sokeri alkaa sulaa ja mustikat mehustua. Jatka keittämistä noin 10 minuuttia ja anna jäähtyä.
Mustikoista voi tehdä myös hilloa, jonka voi purkittaa ja säilöä talviaamujen varalle. Silloin marjoja ja sokeria mitataan yhtä paljon eli 1 litra marjoja ja 1 kg hillosokeria. Hillo purkitetaan kuumennettuihin purkkeihin ja suljetaan tiiviisti. Herkullisen hillon säilytys viileässä ja valolta suojattuna.

Kinuskinen kermavaahto
1 dl kuohukermaa
2 rkl säilykemaitoa
1 rkl limemehua

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta kondensoidulla maidolla ja limemehulla. Tarkista maku.
Saat vaahtoon lisää paahteista, toffeemaista makua, jos ensin kuumennat kondensoitua maitoa vesihauteessa niin, että se kiehuu kokoon, tiivistyy ja muuttuu kinuskimaisemmaksi.

Pauligin makuparit -kilpailun sivulle tästä linkistä

Maa-artisokkarisotto ja maa-artisokkasipsit





Glorian ruoka & viini -lehdestä löytyi ihana resepti, joka yhdisti kaksi mieliasiaa: maa-artisokan ja risoton. Lisäsin risottopohjaan vielä kuivattuja, murskattuja suppilovahveroita tuomaan makua. Lopputulos oli todella hienostunut ja herkullinen.

Risottoa varten maa-artisokista valmistetaan pyree, jota voi myös käyttää muiden artisokkaruokien pohjana. Pyree kestää myös pakastamista, joten sitä voi hyvin tehdä tupla- tai tripla-annoksen kerraallaan.

Paahdettu maa-artisokkapyree (riittää yhteen risottoon)
1 iso keltasipuli
5-7 isoa maa-artisokkaa
1 rkl ruokaöljyä
1 rkl voita
2 rkl vettä
2-3 dl vettä

Sipuli kuoritaan ja hienonnetaan. Maa-artisokat kuoritaan ja kuutioidaan. Ruokalusikallinen öljyä kuumennetaan paksupohjaisessa kattilassa ja maa-artisokkia paahdetaan öljyssä, kunnes ne ovat kauniin tummanruskeita. Lisätään voi ja sipuli ja jatketaan paahtamista, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisätään vettä niin, että kasvikset peittyvät ja haudetaan kypsiksi noin 10 minuuttia. Kasvikset siivilöidään vedestä ja soseutataan tehosekoittimella tasaiseksi pyreeksi.

Maa-artisokkarisotto

Perusrisotto
3 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
4 rkl voita
3 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
6 dl kasvislientä
(kourallinen kuivattuja suppilovahveroita)

Lisäksi
3 dl maa-artisokkapyreetä
1 dl raastettua parmesaania
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
1 rkl sitruunamehua

Kasvislientä varten kiehautetaan vesi ja sekoitetaan siihen fondia tai liemikuutioita pakkauksen ohjeen mukaan sekä halutessa murskattuja, kuivattuja suppilovahveroita. Valkoviini ja riisi mitataan valmiiksi. Salotit ja valkosipulinkynnet kuoritaan ja hienonnetaan. Sipuleita paahdetaan voissa paksupohjaisessa kasarissa. Kun sipulit muuttuvat läpikuultaviksi, lisätään riisi ja kuullotetaan muutama minuutti varoen ruskistamasta riisiä. Lisätään valkoviini ja annetaan sen imeytyä riisiin. Lisätään sitten noin 1 dl kasvislientä ja annetaan risoton kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia lisäten välillä kasvislientä, kun edellinen liemi on haihtunut. Risotto saa olla aika löysää. Kun riisi on sopivan al dente, lisätään artisokkapyree ja sitruunanmehu ja sekoitetaan tasaisksi sillä aikaa kun risotto kiehahtaa udelleen. Lisätään juusto ja tarkistetaan maku. Maustetaan suolalla ja pippurilla. Jos juusto vetää risoton liian tiukaksi puuroksi, siihen voi lorauttaa vielä vähän kuumaa kasvislientä tai viiniä. Koristellaan maa-artisokkasipseillä.

Maa-artisokkasipsit
1 maa-artisokka per ruokailija
½ dl öljyä friteeraukseen

Maa-artisokka kuoritaan ja höylätään ohuiksi siivuiksi kuorimaveitsellä tai raastimen sivulla. Öljy kuumennetaan pienessä kasarissa tai pannussa 160-asteiseksi. Maa-artisokkasiivut nostellaan öljyyn ja paahdetaan ruskeiksi. Sipsit nostellaan talouspaperin päälle kuivumaan ja kovettumaan. Maustetaan merisuolalla.

Makea porkkanapiiras


Syksyn juuresteemaan sopiva jälkiruoka löytyi samaisesta lehdestä. Murotaikinan valmistin itse, koska kauppareissuun olisi mennyt kauemmin kuin taikinan tekemiseen kaapista löytyvistä aineista. Myös porkkanasoseen keitin itse, vaikka ohjeessa neuvottiin käyttämään Pirkkaa. Ehkä Pirkalla on joku hyvä niksi kiinteään ja maukkaaseen porkkanasoseeseen, sillä omastani tuli vähän vetistä. Kippasin porkkanasoseen sekaan kohumpiimää kerman sijaan, mikä pelasti täytteen ja lopputuloksesta tuli sittenkin onnistunut.

Porkkanapiiras

Muropohja
150 g voita
75 g sokeria
1 keltuainen
200 g vehnäjauhoja

Täyte
300 g porkkanasosetta
1 ½ dl fariinisokeria
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
½ tl muskottipähkinää
½ tl neilikkaa
½ tl inkivääriä
2 kananmunaa
2 dl kohupiimää tai maitorahkaa

Päälle:
pekaanipähkinöitä

Voi ja sokeri vatkataan vaaleaksi vaahdoksi. Lisätään keltuainen ja vatkataan tasaiseksi. Lisätään vehnäjauhot puuhaarukalla varovasti sekoittaen. Taikinaa ei saa vatkata tai vaivata, jotta siitä ei tule sitkeää. Taikina painellaan piirasvuoan pohjalle ja sen päälle levitetään folio. Piiraan reunoille, folion päälle kaadetaan kuivia herneitä tai vaikka riisiä painoksi. Piiraspohjaa esipaistetaan 200 asteessa noin 7 minuuttia.

Porkkanasose maustetaan fariinisokerilla, kanelilla, vaniljasokerilla, muskottipähkinällä, neilikalla ja inkiväärillä. Kananmunat rikotaan kulhoon ja niiden rakenne vatkataan rikki esim. haarukalla. Kananmunat ja maitorahka ja sekoitetaan tasaiseksi. Täyte kaadetaan esipaistetun pohjan päälle ja piiraan pintaan painellaan pekaanipähkinöitä. Paistetaan 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

Tarjoillaan vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

Suppilovahveropiiras


Nyt ei säästellä suppiksissa. Tyypillisesti säästelemme aina metsän aarteita ja matkojen ruokatuliaisia ihan pilaantumisen rajamaille. Vaikka söisimme suppilovahveroita joka viikko, tämän sadon säilykkeet riittävät kesään asti.

Suppilovahveropiiras

Pohja
125 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
3 rkl kylmää vettä

Täyte
3 dl suppilovahveroita (paistettuna noin 1 dl)
1 keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
4 siivua pekonia
mustapippuria myllystä
(suolaa)
pari oksaa tuoretta timajmia
2 dl ruokakermaa
1 muna
1 dl raastettua mustaleima emmentalia

Voi ja jauhot mitataan kulhoon ja nypitään sormin murumaiseksi seokseksi. Lisätään suola ja pari ruokalusikallista kylmää vettä ja muotoillaan palloksi. Taikina painellaan piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Pohja päällystetään foliolla, jonka reunoihin laitetaan herneitä, riisiä tai muuta kuivaa ja uuninkestävää painoksi. Pohjaa esipaistetaan 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja hienonnetaan ja pekoni kuutioidaan pieniksi kuutioiksi. Pekoni laitetaan kuumalle pannulle ja paistetaan niin, että rasva irtoaa. Lisätään sipuli ja valkosipuli ja jatketaan paistamista, kunnes sipuli muuttuu kuultavaksi. Lopuksi lisätään sienet, joita paistetaan vielä hetki. Maustetaan pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Täyte levitetään esipaistetulle pohjalle.

Muna rikotaan kulhoon ja vatkataan rakenne rikki ja lisätään kerma. Muna-kermaseos kaadetaan tasaisesti piiraspohjalle täytteen päälle. Lopuksi ripotellaan juustoraaste piiraan pinnalle. Paistetaan 225 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja pinta on saanut kullanruskeaa väriä.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...