Imakuivattuun kinkkuun kääritty lohi ja fenkolihöystö



Todella harmoninen, täyteläinen makuyhdistelmä löytyi Glorian ruoka & viini -lehdestä. Yksinkertainen ja nopea ateria sopi täydellisesti kirpeänä pakkaspäivänä koiralenkin jälkeen nautittavaksi.

Ilmakuivattuun kinkkuun kääritty lohi
600-800 g pala lohifileetä
4-6 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
suolaa
valkopippuri
4-6 timajaminoksaa
Fileestä poistetaan nahka ja leikataan sopiviksi annospaloiksi. Lohipalat maustetaan kevyesti suolalla ja pippurilla. Jokaiselle palalle laitetaan timjamin oksa ja kääritään ilmakuivattuun kinkkuún. Jos kinkkuviipaleet ovat kovin suuria, ne voi leikata muutamaksi siivuksi. Kalat asetellaan vuokaan tai pellille leivinpaperin päälle ja paistetaan 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Fenkolihöystö
500 g salaatifenkolia
3 valkosipulinkynttä
4 kypsää tomaattia
3 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja
2 rkl oliiviöljyä
1 dl kuivaa valkoviiniä
suolaa
mustapippuria
Fenkoli suikaloidaan, samoin sipuli. Valkosipulinkynnet silputaan.
Tomaatit ja aurinkokuivatut tomaatit pilkotaan. Fenkolia ja sipulia kuullotetaan kasarissa noin 20 minuuttia, kunnes fenkoli on lähes kypsää. Pehmenneen fenkolin sekaan kaadetaan valkoviini ja lisätään kasariin valkosipuli, tomaattikuutiot ja kuivatut tomaatit ja annetaan hautua vielä muutama minuutti. Höystö maustetaan suolalla ja pippurilla.