Tatticappucino



Olisikohan pisin tauko ikinä? Meinasi vispilät jäädä nurkkaan. Ruokaintoilu ei ole yhtään laimentunut, päin vastoin olemme olleet todella innoissamme tänä syksynä kohdanneesta sienionnesta. Ehkä paras keitos satumaisesta tattisadosta oli tatticappucino, joka rehellisesti vie kielen mennessään.


Tatticappucino
noin 1 dl paistettuja tatteja
1 keltainen sipuli
nokare voita paistamiseen
3 dl kanalientä
3 dl vasikanlientä
1 dl kuivaa sherryä
2 dl kuohukermaa
suolaa
pippuria

1 dl rasvatonta maitoa

Sipuli hienonnetaan ja freesataan voissa kauniin, kullan keltaiseksi kattilassa. Lisätään pilkotut tatit ja jatketaan freesaamista. Kattilaan lisätään liemet ja annetaan keiton porista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Keitto soseutetaan. Sherry ja kuohukerma lisätään juuri ennen tarjoilua ja keitto lämmitetään uudelleen kiehumispisteeseen. Maito kuummennetaan toisessa kattilassa koko ajan vispaten, kunnes siitä syntyy pehmeä, täyteläinen vaahto. Keitto annostellaan keittokulhoihin ja päälle nostetaan lusikallinen maitovaahtoa.