Tuorejuusto turkkilaisesta jugurtista
Legendaarista karppiaineksesta, turkkilaisesta jugurtista, tehtyä todella karppia tuorejuustoa. Oletin, että siivilässä valuttamalla tehdystä juustosta tulisi rakenteeltaan perinteisen munajuuston kaltaista, mutta kahden päivän valuttelun jälkeen juusto oli edelleen pehmeää ja levittyvää. Siitä huolimatta tarjoilin juuston makeiden miniluumutomaattien ja rucolan kera.
Turkkilainen tuorejuusto
500 g turkkilaista jugurttia
1 tl suolaa
loraus hyvää oliiviöljyä
kourallinen tuoreita yrttejä esim. mintunlehtiä
Tiheä siivilä tai lävikkö vuorataan harsokankaalla tai keittiöpyyhkeellä. Jugurtti suolataan, lusikoidaan siivilään ja peitellään reunojen yli menevällä kankaalla. Siivilä nostetaan kulhon päälle niin, että tippuva neste valuuu kulhoon. Juusto laitetaan valumaan jääkaappiin noin kahdeksi vuorokaudeksi. Valmis juusto kumotaan lautaselle ja sen päälle lorautetaan oliiviöljyä ja ripotellaan yrttejä.