Punajuuripasta
Pohdimme porkkanapastaa herkutellessa, että voisiko tätä samaa tekniikkaa käyttää punajuuriin. Kyllä voi.
Punajuuripasta
Tagliatellea joko kotitehtynä tai kaupasta
Kastike
2 punajuurta
3 rkl voita
2 rkl balsamicoa
1 tl hunajaa
1/2 tl chilirouhetta
1 dl valkoviiniä
1/2 dl vettä
1 rkl kasvisfondia
1/4 dl parmesaaniraastetta
75 g vuohenjuustoa
1/2 ruukkua rucolaa
(suolaa)
mustapippuria myllystä
Punajuuret kuoritaan ja veistetään perunankuorimaveitsellä lastuiksi. Voi sulatetaan kasarissa ja lisätään punajuurilastut, balsamico ja hunaja ja kuullotetaan hetki. Etikka estää punajuurten väriä haalistumasta. Lisätään valkoviini, vesi ja fondi ja annetaan poreilla kunnes punajuuri on sopivan kypsää. Kastike sekoitetaan keitetyn pastan joukkoon ja lisätään parmesaaniraaste ja rucola. Lisätään suolaa ja ripaus mustapippuria tarvittaessa ja lopuksi murennetaan vuohenjuusto annosten päälle.