Parsakaali-sinihomejuustokeitto ja savusimpukoita
Olemme leiponeet Jamie Oliverin ohjeella parsakaali-stilton-piirasta, jossa suolainen, voimakas juusto ja lempeä parsakaali muodostivat miellyttävän liiton. Päätin kokeilla, toimisiko tämä ydistelmä myös keittona. Vaikka parsakaalissa onkin paljon proteiinia, tuntui, että keitto tarvitsee vielä lihaisia sattumia. Ystäväni on tarjonnut savusimpukkasalaattia, jossa on sinihomejuustoa, joten nappasin idean hänen reseptistään. Mutta miten kermainen keitto ja äyriäiset toimivat yhdessä? Yllättävän hyvin.
Parsakaali-sinihomejuustokeitto
500 g parsakaalia
4 dl vettä
3 rkl kasvisfondia
100 g sinihomejuustoa
2 dl kevytkermaa
3 rkl vaaleaa suurusta
suolaa
mustapippuria
Päälle
1 prk savusimpukoita
Parsakaali keitetään pehmeäksi vedessä, johon on lisätty kasvisfondia. Keitto soseutetaan ja lisätään juusto ja keitetään hiljaisella lämmöllä, kunnes juusto on täysin sulanut. Lisätään suuruste ja kerma ja keitetään vielä muutama minuutti, kunnes keitto paksuuntuu. Maustetaan suolalla ja pippurilla ja tarkistetaan maku. Kuuman keittoannoksen päälle lisätään muutama savusimpukka sattumaksi.