Sunnuntaibrunssi: sieni-pekonipannari ja mansikka-smoothie



Kiireetön sunnuntaiaamu omistettiin herkuttelulle: aamu alkoi mimosalla, jatkui sieni-pekonipannarilla, mansikka-inkivääri-smoothiella, kahvilla ja vähän terveellisimmillä aprikoosipiirakoilla. Nautinto olisi ollut täydellinen, jos henkeä olisi voinut ravita paksulla sunnuntai-Hesarilla. Eestissä sanomalehdet eivät ilmesty sunnuntaisin, mikä on ihan hassua. Sunnuntai on paras päivä lukea lehteä.
Sieni-pekonipannari
2 munaa
5 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
pari nokaretta voita

Täyte
3 siivua pekonia
kourallinen sieniä
50 g maustamatonta tuorejuustoa esim. kohupiim-ricotta
timjamia
mustapippuria
suolaa
ripaus parmesan-lastuja

Kaada maito kulhoon ja vatkaa joukkoon jauhot ja munat. Anna taikinan turvota 30 minuutista tuntiin. Uuni kuumennetaan 225 asteeseen. Valurautapannulle tai metalliseen vuokaan laitetaan pari nokaretta voita ja työnnetään uuniin kuumenemaan. Pannari taikina kaadetaan sulaneen voin päälle ja paistetaan noin 25-30 minuuttia, kunnes se on kullanruskea ja hyytynyt.

Pekonit viipaloidaan paistetaan rapeiksi kuumalla pannulla. Pannulle lisätään kuutioidut sienet sekä liraus ruokaöljyä, jos tarpeen. Lisätään nokare tuorejuustoa ja mausteet. Täyte kaadetaan valmiin pannukakun päälle ja viimeistellään parmesanilla.


Mansikka-inkivääri-smoothie
4 isoa, jäistä mansikkaa
puolikas banaani
0,5 cm pätkä tuoretta inkivääriä
5 dl maustamatontajogurttia
2 tl hunajaa

Ainekset mitataan blenderiin ja ajetaan tasaiseksi. Tarkistetaan maku ennen tarjoilua.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...