Linssikeitto ja tofua


Lankesin Jamie-ansaan. Vaikka kuukausi sitten vielä paheksuin julkkiskokin kaupallista konseptia, nerokas markkinointikoneisto imaisi minut pyörteisiinsä. En vain ostanut Jamie-lehteä, vaan luin sen kannesta kanteen, ryntäsin saman tien kauppaan ostamaan raaka-aineita ja keitin linssikeiton. Samasta lehdestä löytyi pääruoka ystäväpariskunnan vierailulle ja vihjeet kuinka käyttää Lontoon tuliasjuustot. Olisin ylpeä, jos voisin esitellä Pienessä Vispiläkaupassa vaikka Thomas Kellerin tai Ferran Adrián reseptejä, mutta vispilöimme tällä kertaa alastoman kokin reseptein. Onneksi sentään hieman sovelletusti!


Linssikeitto
1 porkkana
1 sellerin varsi
1 sipuli
1 pieni omena
180 g punaisia linssejä
4 dl kana- tai kasvislientä
1 dl valkoviiniä
1 tl juustokuminaa
1 tl garam masalaa
1/2 tl kurkumaa
1/2 tl jauhettua korianteria
1/4 tl chilijauhetta
(suolaa)
1 sitruunan mehu ja pala kuorta

Päälle
paistettua (kumina)tofua
luonnon jogurttia

Sipuli ja porkkana kuoritaan ja paloitellaan, omena kuoritaan ja kuutioidaan ja selleri leikataan siivuiksi. Paksupohjaisessa kasarissa kuumennetaan tilkka öljyä, jossa sipulia kuullotetaan, kunnes se karamellisoituu hieman. Mukaan lisätään porkkanat ja selleri ja lopuksi omena. Kasariin lisätään linssit ja valkoviini sekä kana- tai kasvisliemi. Keitto maustetaan juustokuminalla, garam masalalla, kurkumalla, korianterilla ja chilillä, jonka kanssa kannattaa varoa, jos garam masala on kovin tulista laatua. Keiton annetaan poreilla hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes linssit ovat täysin kypsiä. Keitto nostetaan hetkeksi liedeltä ja soseutetaan. Tarkistetaan maku.
Kuuma, samettinen keitto tarjoillaan esimerkiksi paistettujen tofukuutioiden ja luonnon jogurttisattuman kera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...