Näin ruokahalun herättävän kuvan tacoista, joiden täytteenä
oli grillattua bataattia. En ryhtynyt sen enempää selvittelemään annoksen
anatomiaa, vaan marssin suoraan lähi-Alepaan hakemaan aineksia. Harmikseni en
löytänyt maissitortilloja enkä valmiita taco-kuoria, vaikka Meksikossa
tortillojen raaka-aine on nimenomaan aromikas maissi. Luulisi, että varsinkin nyt gluteenittomuustrendin
aallonharjalla ne myisivät velttoja vehnäisiä lättyjä paremmin. Kaikesta
huolimatta, hyvää tuli!
Grillatut bataatit
1 iso bataatti (n. 500 g)
loraus ruokaöljyä
pippuria myllystä
suolaa myllystä
1 iso bataatti (n. 500 g)
loraus ruokaöljyä
pippuria myllystä
suolaa myllystä
Paputahna
1 tlk mustia papuja
1 valkosipulinkynsi
4 rkl sitruunamehua
loraus oliiviöljyä
1 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
½ tl cayennepippuria
mustapippuria myllystä
suolaa myllystä
1 tlk mustia papuja
1 valkosipulinkynsi
4 rkl sitruunamehua
loraus oliiviöljyä
1 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
½ tl cayennepippuria
mustapippuria myllystä
suolaa myllystä
Lisäksi
1 pkt maissitortilloja
1 punasipuli renkaina
100 g juustoraastetta
½ ruukkua tuoretta korianteria
1 dl ranskankermaa tai hapukoorta
1 pkt maissitortilloja
1 punasipuli renkaina
100 g juustoraastetta
½ ruukkua tuoretta korianteria
1 dl ranskankermaa tai hapukoorta
Grillausajan lyhentämiseksi bataatteja voi keittää kuorineen sillä aikaa kun lämmittää
uunin, valmistelee uunipellin ja etsii tarvikkeet kaapista. Kiehahtaneet, mutta
edelleen kiinteät bataatit kuoritaan ja pilkotaan veneiksi. Veneet pyöräytetään
öljyssä isossa kulhossa ja maustetaan suolalla ja pippurilla. Bataatit levitellään
uunipellille ja paistetaan grillivastuksen alla noin 15-25 minuuttia, riippuen siitä
kuinka kauan ne ehtivät kiehua.
Bataattien grillaantuessa pavut huuhdellaan ja laitetaan
blenderiin tai sauvasekoittimen kulhoon kuoritun valkosipulinkynnen, mausteiden
ja sitruunamehun kanssa. Ajetaan tasaiseksi tahnaksi, jota notkistetaan
tarvittaessa öljyllä.
Kun bataatit ovat kypsiä ja saaneet hieman väriä pintaan,
ryhdytään kokoamaan annoksia. Tortillan päälle levitetään lusikallinen
paputahnaa, jonka päälle asetetaan pari bataattiviipaletta, punasipulirenkaita
ja juustoraastetta. Koko komeus taitetaan kahtia ja asetellaan uunipellille
mahdollisimman väljästi. Pirskotellaan vähän öljyä päälle ja paistetaan uunissa
220 asteessa noin 5 minuuttia.
Viimeistellään korianterisilpulla ja tarjoillaan ranskankerman
kera.