Koska kurpitsa taipuu niin makeiden kuin suolaisten ruokien
ja leivonnaisten raaka-aineeksi, kannattaa sitä paahtaa samalla vähän reilumpi
satsi. Tällä kertaa kurpitsa-gnoccheista ylijääneestä paahdetusta, täyteläisestä myskikurpitsasta ja vuohenjuustosta syntyi suolaisia pasteijoita ja loput
käytin pieniin kurpitsapiirakoihin.
Kurpitsa-vuohenjuustopasteijat
taikina
125 g voita
1,5 dl kuumaa vettä
250 g jauhoja
½ rkl merisuolaa
1 muna
1,5 dl kuumaa vettä
250 g jauhoja
½ rkl merisuolaa
1 muna
täyte
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g chevreä
½ myskikurpitsaa paahdettuna
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
1 rkl kuivattua salviaa
½ myskikurpitsaa paahdettuna
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
1 rkl kuivattua salviaa
voiteluun
1 muna
1 muna
Myskikurpitsa halkaistaan ja laitetaan leikkauspinnat
ylöspäin uunivuokaan. Kurpitsan päälle pirskotellaan vähän rypsiöljyä ja
laitetaan noin tunniksi 200-asteiseen uuniin paahtumaan. Siemenet ja rihmat
irtoavat kypsästä kurpitsasta lusikalla kaapien. Kurpitsa kuoritaan, lohkotaan
ja leikataan ohuiksi siivuiksi.
Pasteijataikina valmistetaan vähän eri metodilla kuin
tavallinen piiraspohja, koska taikinan täytyy olla helposti leivottavaa eikä se
saa murentua. Vesi ja voi mitataan kattilaan, ja seosta kuumennetaan miedolla
lämmöllä välillä hämmennellen kunnes voi on sulanut. Sen jälkeen seokseen
lisätään vähitellen suola ja jauhot koko ajan puuhaarukalla sekoitellen. Kun
seoksesta alkaa muodostua joustava taikina, se kumotaan jauhotetulle alustalle
ja muovaillaan palloksi. Taikina pallo laitetaan takaisin jauhotettuun kulhoon,
peitetään kelmulla ja laitetaan jääkaappiin puoleksi tunniksi lepäämään.
Taikina kaulitaan ohueksi levyksi, ja siitä otetaan esimerkiksi
pienellä kulholla tai isolla lasilla ympyröitä. Jokaisen ympyrän toiselle
puolelle sipaistaan tuorejuustoa, ladotaan pari kurpitsasiivua ja chevre-siivu ja lopuksi mausteet. Tyhjä puoli taitetaan täytteen päälle puolikuuksi, reunat kostutetaan
vedellä ja painellaan huolella kiinni. Pasteijat voidellaan munalla ja lopuksi
kansiin pistellään haarukalla reikiä, jotta kuuma höyry ei avaa pasteijoita. Paistetaan
180 asteessa noin 15-20
minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. (huomaa muuten, että kuvan kalvakoita pasteijoita ei ole voideltu!)