Kohupiim-marjapiirakka




Tähän asti ehkä kaikkein paras ja onnistuin kohupiimkook (kuva ei anna oikeutta mestariluomukselle!). Missioni kehittää täydellinen kohupiim-kakkuresepti on lähellä täyttymystä.

Kohupiim-marjapiirakka
Pohja
125 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
n. 3 dl vehnäjauhoja

Täyte
2 dl hapukoorta tai mahdollisimman rasvaista kermaviiliä tai creme fraichea
2 dl kohupiimää tai maitorahkaa
2 munaa
0,5 dl sokeria
2 rkl sitruunanmehua
1 dl marjoja (mustaherukka, punaherukka, kirsikka, mansikka...)
3 luumua
0,5 dl tummaa ruokosokeria
2 rkl tummaa rommia

Huoneenlämmössä pehmennyt voi ja sokeri vatkataan voimakkaasti kulhossa kunnes vaahto vaalenee. Sekaan rikotaan yksi muna ja siirrytään sähkövatkaimesta puuhaarukkaan, kun sekaan kaadetaan jauhot ja niihin sekoitettu leivinjauhe. Taikina syntyi mutu-tuntumalla, joten jauhojen määrää kannattaa tarkkailla. Taikinasta kuuluu tulla pehmeä, muttei tahmea pallo. Taikina kääritään kelmuun ja laitetaan noin 20 minuutiksi jääkaappiin tekeytymään.

Sillä aikaa voi sulattaa marjat ja luumut, jos ne ovat pakastettu. Seokseen lisätään tumma ruokosokeri ja rommi. Kohupiim ja hapukoore sekoitetaan kulhossa keskenään, mukaan sekoitetaan rikotut munat, sokeri ja sitruunamehu.

Taikina kaulitaan ohueksi, pyöreäksi levyksi ja painellaan piiras- tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Pohjan päälle levitetään ensin marjat ja sitten kohupiim-seos. Piirasta paistetaan 180-200 asteessa uunin tehosta riippuen noin 40-50 minuuttia kunnes pohja ja reunat ovat saaneet ruskean värin ja täyte hyytynyt.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...