Kreikkalaishenkinen kanaburgeri grillissä




Säätiedotus tiedotti, että eilen oli lämpimämpää kuin kertaakaan viime kesänä. Ensimmäinen kuuma päivä houkutteli ihmiset puistoihin ja tyhjensi kaupat makkarasta, lihasta ja oluesta. Kun illansuussa vihdoin maltoimme lähteä puistosta, kirvojen ja koivun mahlan peitossa, kaupan hyllyt olivat tyhjillään ja kotimainen grillikausi oli aloitettava niillä tuotteilla, mitä oli saatavilla. Tuloksena syntyi kreikkalaishenkinen kanaburgeri, joka runsaudellaan räjäytti makuaistin.

Kreikkalaishenkinen kanaburgeri
8 reilua viipaletta maalaisleipää
4 kanan rintafilettä
1 pkt fetajuustoa
2 punaista paprikaa
rucolaa
4 tl dijonsinappia

Tomaattisalsa
4 tomaattia
1 iso punasipuli
1 valkosipunlinkynsi
1 rkl pieniä kapriksia
1 tl hunajaa
1 tl rosmariinia
1 tl timjamia
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Jogurttikastike
2 dl kreikkalaista, maustamatonta jogurttia
2 valkosipulinkynttä
1 tl paprikajauhetta
suolaa
pippuria
Sillä aikaa kun grilli kuumenee valmistetaan salsa ja jogurttikastike ja valmistellaan grillattavat. Tomaatit halkaistaan, pehmeä ja vetinen osa kaivetaan pois ja tomaatin liha kuutioidaan pieniksi. Tomaatit voi jaksaessaan kaltata. Valkosipulinkynsi ja punasipuli kuoritaan ja hienonnetaan. Tomaatti, sipulit, kaprikset, hunaja, oliiviöljy ja mausteet sekoitetaan kulhossa ja laitetaan jääkaappiin maustumaan. Jogurtti maustetaan hienonnetulla valkosipulilla, paprikalla, suolalla ja pippurilla ja laitetaan niin ikään jääkaappiin. Paprikat pestään ja leikataan viiteen isoon kappaleeseen, feta valutetaan ja viipaloidaan ja kanat nuijitaan kevyesti litteämmiksi.

Kanat ja paprikat laitetaan ensin grillaantumaan. Kun paprikat alkavat pehmetä ja niiden kuori kuoriutua pois, ne voidaan siirtää folion päälle, jolloin ei ole vaaraa hiilille tippumisesta. Fetajuustot voi myös laittaa folion päälle lämpenemään. Kun kanat alkavat olla kypsiä, leiville annetaan nopeasti lämpöä ja väriä.

Burgeri kootaan seuraavasti: leipä, dijonsinappi, rucola, kana, paprika, juusto, tomaattisalsa, jogurttikastike ja leipä. Maistuu hyvälle oluen tai pinot noirin kanssa.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...