Sitruunainen kesäkurpitsakakku


Olemme suuria porkkanakakun ja punajuurikakun faneja, ja sen vuoksi sitruunaisen kesäkurpitsakakun resepti osui ja upposi. Tätä oli pakko kokeilla. Kakun koostumus oli ihanteellisen kostea ja samettinen ja maku erinomainen - tosin käyttämämme oliiviöljy olisi voinut olla laadukkaampaa. Taikinasta puski läpi hienoinen karvaus. Öljyjen mauissa on todella suuria eroja - parhaan löytää maistamalla.

Sitruunainen kesäkurpitsakakku
200 g kesäkurpitsaa (4 dl raastettuna)
2 tl raastettua sitruunankuorta
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1,25 dl sokeria
0,25 dl vaaleaa muscovadosokeria
1,5 dl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1/2 dl pinjansiemeniä

Uuni laitetaan lämpiämään 175 asteeseen. Kakkuvuoka (1,6 dl vetoinen) voidellaan ja jauhotetaan.

Taikina valmistellaan kuorimalla kesäkurpitsa, raastamalle se ja sitruunankuori hienoksi raasteeksi ja sekoittamalla kuivat aineet keskenään. Kananmunat ja sokeri vaahdotetaan kulhossa vaaleaksi, ilmavaksi vaahdoksi. Jauhoseos ja öljy sekoitetaan varovasti joukkoon. Lisätään kesäkurpitsa- ja sitruunankuoriraaste, sitruunamehu ja pinjansiemenet taikinaan. Kakkutaikina kaadetaan vuokaan ja laitetaan uunin alatasolle. Kakku on valmis noin 50 minuutin kuluttua. Kypsyyden voi tarkistaa tulitikulla.

Kakun annetaan jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia ennen kumoamista. Kakun annetaan jäähtyä vuokan alla, jotta kosteus ei haihdu. Kakku säilyy reseptin mukaan hyvänä huoneenlämmössä jopa viikon.

Tarjoilimme kakun kermavaahdon ja omenahillon kera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...