Chorizo-linssikeitto
Kylmenevien syysiltojen takuuvarma lämmittäjä on chorizo-linssikeittö. Yksinkertaista, helppotekoista ja todella maukasta.
Chorizo-linssikeitto
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 dl punaisia linssejä
2 porkkanaa
pala juuriselleriä
2 pötköä chorizo-makkaraa
1 dl sieniä esim. siitake tai herkkusieni
5 dl lihalientä
4 rkl tomaattipyreetä
4 rkl hienonnettua persiljaa
suolaa
pippuria
Tarjoiluun hapukoorea
Chorizo pilkotaan ja paistetaan pannulla rapeaksi. Makkarat siirretään syrjään odottamaan. Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja hienonnetaan, porkkana ja selleri kuoritaan ja kuutioidaan. Kattilassa kuumennetaan tilkka öljyä, jossa freesataan ensin sipuli ja valkosipuli. Kun sipulit ovat hieman pehmenneet, lisätään porkkana ja selleri. Lopuksi kattilaan lisätään pilkotut sienet. Lisätään lihaliemi ja tomaattipyre, makkarat sekä huuhdotut linssit. Keitetään, kunnes linssit ja kasvikset ovat kypsiä eli noin 15 minuuttia. Lopuksi tarkistetaan maku ja maustetaan suolalla, pippurilla ja persiljasilpulla. Kuuma keitto maistuu hyvältä hapukoore-silmän kera.