Paistettu nieriä ja fenkolihöystö
Fenkoli on hieno kaveri kalalle ja äyriäisille. Varsinkin yhdistettynä omenaan ja valkoviiniin. Helppo arkiruoka syntyi kalatiskillä herkullisen nieriätarjouksen ansiosta.
Paistettu nieriä ja fenkolihöystö
2 kalafilettä esimerkiksi nieriää
voita paistamiseen
suolaa
valkopippuria
Fenkolihöystö
1 fenkoli
2 tomaattia
1 hapokas omena
1 iso, makea keltasipuli
0,5 dl valkoviiniä
0,5 dl hapukoorta tai creme fraichea
puolen sitruunan mehu
suolaa
pippuria
tilkka öljyä paistamiseen
Omena kuoritaan ja suikaloidaan, sipuli kuoritaan ja leikataan ohuiksi renkaiksi ja fenkoli viipaloidaan. Kasarissa kuumennetaan tilkka kasvisöljyä, jossa fenkoli ja sipuli freesataan. Kun ne ovat hieman pehmenneet, lisätään omenat ja viimeiseksi tomaatit. Kasariin lisätään valkoviini ja annetaan hautua, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä. Höystö maustetaan sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Hapukoore lisätään juuri ennen tarjoilua.
Kalafileistä poistetaan ruodot ja ne paistetaan voissa kullanruskeiksi. Lohen tai nieriän voi jättää keskeltä tumman punaiseksi ja meheväksi. Kalat maustetaan suolalla ja valkopippurilla.