Kohupiim-vaahto, marjoja ja rommisiirappia


M-m-mm. Ehkä onnistunein kohupiim-jälkiruokani tähän asti: viileän samettinen kohupiim-vaahto yhdistetty mehukkaisiin marjoihin ja makeaan, mutta terävään rommisiirappiin. Viro on sen verran etelässä, että kirsikat viihtyvät ja kasvavat meheviksi ja pulleiksi. Laatuja on kaksi: makeita ja happamia. Tähän annokseen käytettiin niitä makeita sekä mustikoita, jotka poimittiin kotimatkalla metsästä.

Kohupiim-vaahto, marjoa ja rommisiirappia
Rommisiirappi
0,75 dl rommia
0,25 dl sokeria

Kohupiim-vaahto
2 dl kohupiimää
1 dl kuohukermaa
tomusokeria
vaniljasokeria

marjoja tai hedelmiä

Rommisiirappi valmistetaan mittaamalla ainekset kattilaan ja keitettelemällä hiljalleen, kunnes sokeri on sulanut ja seos alkaa muuttua siirappiseksi. Seoksen määrä vähenee noin puoleen. Kun siirappi tekeytyy hellalla, kerma vaahdotetaan ja yhdistetään kohupiimään. Maustetaan sokerilla oman maun mukaan. Kannattaa maistella usein. Annokset kootaan lusikoimalla pohjalle kohupiim-vaahtoa, ripottelemalla päälle marjoja ja valuttamalla siirappia koko komeuden päälle.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...