Pizzapohja (päätelkää itse, mikä meni vikaan...)
2 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
Hiiva liuotetaan käden lämpöiseen veteen, johon lisätään jauhot hyvin alustaen. Lisätään oliiviöljy ja suola ja alustetaan vielä lisää. Taikinana annetaan kohota jääkaapissa leivinliinalla peitettynä yön yli noin 15-20 tuntia. Kohonnut taikina kaavitaan jauhotetulle pöydälle ja pyöritetään kahdeksi palloksi. Palloista muotoillaan venyttämällä kaksi ohutta pizzanmuotoista levyä.
Pizzoja varten laitetaan uuniin kaksi peltiä ja uuni kuumennetaan 250 asteeseen. Kuumilla pelleillä pizzapohja paistuu rapeaksi (jos paistuu...?).
Kanttarelli-ilmakuivattukinkkutäyte
3 rkl hapukoorta tai rasvaista ranskankermaa
1 valkosipulinkynsi
2 rkl sitruunanmehua
2 dl kanttarellejä
75 g ilmakuivattua kinkkua
oliiviöljyä
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
tuoretta salviaa
Pizzapohjaa esipaistetaan noin 10 minuuttia. Sillä aikaa hienonnettu valkosipuli ja sitruunanmehu sekoitetaan hapukooreen. Kun pohja alkaa saada vähän väriä, hapukoor-seos levitetään tasaisesti pohjan päällä ja laitetaan takaisin uuniin muutamaksi minuutiksi. Sienet putsataan ja freesataan voissa pehmeiksi, mutta ei kuiviksi. Kun pohja alkaa olla melkein valmis lisätään sienet ja ilmakuivattukinkku ja paistataan vielä 1-3 minuuttia. Valmis pizza maustetaan pirskoittelemalla siihen oliiviöljyä ja maustamalla suolalla, pippurilla ja tuoreella salvialla.
Kanttarelli-tomaatti-mozzarellatäyte
2 dl tuoreita kanttarelleja
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
10 miniluumutomaattia
1 pallo mozzarellaa
tuoretta basilikaa
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
oliiviöljyä
Sipuli ja valkosipuli hienonnetaan ja freesataan voissa. Sienet putsataan ja lisätään pannulle. Sienet paistetaan pehmeiksi, muttei kuiviksi. Luumutomaatit pilkotaan sopiviksi puolikkaiksi tai lohkoiksi. Sipulit, sienet ja tomaatit ripotellaan pizzapohjan päälle. Lopuksi revitään mozzarella ja ripotellaan tasaisesti pizzan päälle. Pizzaa paistetaan noin 15 minuuttia. Kun pohja ja reunat ovat saaneet väriä ja mozzarella on sulanut, pizza otetaan uunista ja maustetaan oliiviöljyllä, basilikala, suolalla ja pippurilla.