Smashing Pumpkins ja kurpitsasalaatti
Taas on luettu uutta Glorian ruoka ja viiniä. Lehdestä löytyi tulevan Halloweenin kunniaksi rokkaavaa kurpitsasalaattia. Inhosin pienenä säilöttyä kurpitsaa, ja kieltämättä säilyketölkin kirkkaankeltaiset kuutiot häilyivät mielessä, kun ensimmäisen kerran kokeilin kokata talvikurpitsasta. Saman lapsuuden kauhukokemuksen jakaville voin kertoa, että paahdettu talvikurpitsa on todella hyvää. Kurpitsa oli tosi iso. Huomenna tehdään kurpitsakeittoa.
Kurpitsa-juustosalaatti
500 g talvikurpitsaa
2 valkosipulin kynttä
1 tl sinapinsiemeniä
suolaa
3 rkl öljyä paistamiseen
tuoretta pinaattia
salaattia (esim. jääsalaatti, rucola)
50 g kuttu-cheddaria
50 sinihomejuustoa esim. Aura Gold
pakastekarpaloita
kastike
4 rkl oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
sormisuolaa
pippuria
Kurpitsa kuoritaan ja kuutioidaan. Öljy kuumennetaan pannulla ja kurpitsat paistetaan ensin kovemmalla lämmöllä muutama minuutti, jonka jälkeen lämpöä lasketaan ja kurpitsoiden annetaan kypsyä kannen alla noin 10 minuuttia. Sillä aikaa inaatti ja salaatti pestään, kuivataan ja revitään. Juustot leikataan sopiviksi paloiksi. Karpalot voi ottaa sulamaan (varo, ettei sula ihan lössöiksi). Valkosipuli kuoritaan ja hienonnetaan ja lisätään pannulle rosmariinin ja sinapinsiementen kera ja pyöräytellään muutaman kerran.
Kastike valmistetaan sekoittamalla öljy, hunaja ja mausteet. Kastike sekoitetaan salaatin ja pinaatin sekaan ja salaatti asetellaan lautaselle, sen päälle kurpitsat ja juustot. Annokset viimeistellään karpaloilla.