Biezpiens, terveisiä Latviasta


Vietimme juhannuksen eli jaanipaevan Etelä-Virossa - niin etelässä kuin mahdollista, sillä naapurit olivat Latvian puolella. Käväisimmekin rajan takana Ruhijan kylässä hakemassa täydennystä ruokavarastoon. Olimme kuulleet naapureilta, että Latvialainen kohupiim eli rahka on erityisen hyvää. Maitohylly olikin täynnä erilaisia valkoista tahnaa sisältäviä Biezpiens-pakkauksia, joiden päättelimme olevan tätä kuuluisaa rahkaa. Ostoskoriin valitsimme Vajpiena Biezpiensin, Valjpiena Lauku biezpiensin ja Pilpiena Biezpiensin 9 %.

Kitchenmousen , jenkeissä asuvan latvialaistytön, mukaan kyseessä on latvialaisten jälkiruokien olennainen aines eli jonkin sortin rahka. Ensimmäinen kokeilu tehdä biezpiens-mansikkajälkiruokaa oli kyllä aikamoinen floppi. Kokkareinen maitotuote oli ehkä lähempänä raejuustoa kuin samettista rahkaa. Seuraavasta pakkauksesta, Lauku biezpiensistä, teimme yrttilevitettä, joka maistuikin erinomaiselle Tuomon Luomun ruisleivän päällä.

Yrtti-biezpiens
150 g biezpiensiä
50 g maustamatonta tuorejuustoa
kourallinen silputtuja yrttejä, kuten basilikaa, orgegaanoa, lehtipersiljaa, timjamia…
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 rkl mietoa sinappia
2 rkl sitruunanmehua
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä

Ainekset sekoitetaan keskenään tasaiseksi tahnaksi ja nautitaan esimerkiksi ruisleivän kera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...