Kohupiim ricotta -pannukakut ja marinoidut mansikat




Loman ja joutilaan kesäaamun kunniaksi paistoimme aamiaiseksi kohupiim ricotta -pannukakkuja mukaillen tallinnalaisen Nop-kahvilan reseptiä. Kohupiim ricotta on jotain raejuuston ja tuorejuuston välistä ja nimensä mukaan ilmeisesti kohupiimästä eli rahkasta tehtyä. Proteiinipitoisen ja vähärasvaisen ricottan lisäksi laitoin taikinaan kuitupitoisia täysjyväspelttijauhoja ja vehnäleseitä ja makeutin pikkuisen paremmalla ruskealla ruokosokerilla. Sopivan terveelliset aamiaispannukakut tarjoiltiin inkivääri-rosmariini-chilisiirapissa marinoitujen mansikoiden kera.

Inkivääri-rosmariini-chilisiirappi
1 dl sokeria
2 dl vettä
1 cm pala tuoretta inkivääriä
1/2 chilipalko
pari oksaa rosmariiniä

Inkivääri ja chili paloitellaan muutamaksi isoksi palaksi. Ainekset mitataan kattilaan ja kuumennetaan kohtuullisella
lämmöllä. Sekoitellaan kunnes sokeri on sulanut. Lientä keitetään hiljakseen, kunnes se alkaa olla siirappimaista ja neste on haihtunut noin puoleen. Siirappi siivilöidään lasipurkkiin ja jäädytetään. Siirappia voi käyttää maustamaan kesäistä salaatinkastiketta tai hedelmien tai marjojen marinoimiseen.

Marinoidut mansikat valmistetaan pilkkomalla noin puoli litraa tuoreita mansikoita ja valuttamalla sekaan 3-5 ruokalusikallista inkivääri-rosmariini-chilisiirappia. Marjojen annetaan maustua liemessä noin puoli tuntia ennen tarjoilua.

Kohupiim ricotta -pannukakut
1 pkt (200 g) kohupiim ricottaa (voi korvata rahkalla tai raejuustolla)
6 dl maitoa
4 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl spelttitäysjyväjauhoja
1/4 dl vehnäleseitä
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl tummaa ruokosokeria
1 tl suolaa
voita paistamiseen

Kohupiim ricotta, maito ja munat vatkataan tasaiseksi. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään taikinaan kokoajan vatkaten. Maustetaan sokerilla ja suolalla. Taikinan annetaan turvota ja tekeytyä noin tunnin ajan.

Taikinasta paistetaan voissa valurautapannulla rapea reunaisia ja kullanruskeita pulleita pannukakkuja. Tarjoillaan aamiaiseksi marinoitujen mansikoiden kera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...