Helsingin Punavuoreen on keväällä ilmestynyt kuin varkain erinomainen pieni ravintola. Tämä siisti, valoisa ja pelkistetty lokaali löytyy Albertinkadun ja Merimiehenkadun kulman kolosesta, jossa kulman kundit ja muut ammattilaiset ovat aiemmin imuroineet bisseä ja pitsoja kalenteriin tai kelloon katsomatta. Hokun keittiöstä löytyy sekä havaijilaista että japanilaista osaamista, joten maut ovat kaikessa eksoottisuudessaan, pohjoisen olosuhteet toki huomioon ottaen, erinomaisen autenttiset.
Maistoimme kaverin kanssa Bi Bim Bap:in (ohuita beef teriyaki -siivuja pikkelöityjen vihannesten ja riisin kera, päällä höyrytetty muna ja mausteinen kocuchung-kastike) sekä aivan erinomaisen herkullisen Crispy Pork Bellyn. Kuriositeettina mainittakoon, että mausteisen kimchin kanssa tarjoiltu possunkylki oli niin hyvää, että sitä piti ehdottomasti saada vielä lisää. Ystävällinen tarjoilija sitten kokin kanssa loihtikin vielä ylimääräiset makupalat, vaikka keittiö oli jo kiinni ja tarjoilijat odottivat kärsivällisinä kotiinpääsyään. Mutkattomasta ja ystävällisestä palvelusta siten vielä erityiskiitos.
BI BIM BAP, 19 eur. |
BRAISED CRISPY PORK BELLY, 17 eur. |