Gazpacho



Arvaapa kehen törmäsimme Plantagenin taimiosastolla? Jamie Oliveriin. Hänen missionsa on saada tavalliset ihmiset syömään hyvistä raaka-aineista tehtyä, terveellistä ja kotiruokaa. Ja nyt myös kasvattamaan ruokansa itse! On kerrassaan nerokas idea hyödyntää lähiruoka- ja kaupunkipuutarhurointitrendejä brändätyillä taimilla ja Jamie-lehden resepteillä, joihin tietenkin tarvitaan lisää Jamie-tuotteita.

Mukaamme lähti Jamie-paprika ja Jamie-kirsikkatomaatti sekä paljon yrttejä (brändäämättömiä). Paprikat ja tomaatit olivat jo valmiiksi punaisia ja kypsiä syötäväksi, joten saimme nauttia työmme hedelmistä välittömästi istuttamisen jälkeen.

Jamie-gazpacho
kourallinen Jamie-kirsikkatomaatteja
1 Jamie-paprika
1-2 valkosipulinkynttä
1 tlk Muttin kaltattuja tomaatteja
1/2 kurkku
2 rlk kasvisfondia
4-5 dl vettä
2 rkl balsamicoa
1 rkl hunajaa
1 tl paprikajauhetta
kourallinen tuoreita yrttejä, kuten timjamia, lehtipersiljaa, rosmariinia, minttua...
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä

tarjoiluun
paahdettuja kurpitsansiemeniä
nokare hapukoorta tai maustamatonta jogurttia
Paprika halkaistaan ja kanta ja siemenet poistetaan, valkosipulinkynnet kuoritaan ja pilkotaan sekä kurkku kuoritaan ja kuutioidaan. Tomaatit, paprika, valkosipuli, kurkku, säilyketomaatit liemineen, yrtit ja fondi sekä vesi laitetaan belnderiin ja jauhetaan tasaiseksi. Lisätään balsamico ja hunaja ja maustetaan paprikalla, suolalla ja pippurilla.

Keitto tarjoillaan kylmänä esimerkiksi hapukoor-silmän ja paahdettujen kurpitsansiementen kanssa.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...