mansikka-raparperihillo





Ostimme juhannuksena mökkinaapurilta neljä kiloa auringossa makeiksi kypsyneitä ja taatusti puhtaita mansikoita. Viljelijä oli ne poiminut aamulla omin käsin, joten laatikossamme oli vain kauniita valioyksilöitä. Hintakin oli kohdallaan, sillä kilohinnalla saisi mansikoita Helsingin katukojusta vain pienen tuokkosen. Osa syötiin heti, osa pakastettiin ja kuljetuksessa laatikonpohjalla painuneet keitettiin hilloksi raparperin kanssa.


Mansikka-raparperihillo
500 g raparperia
1,5 kg mansikoita
1 dl vettä
1 kg hillosokeria
(Galliano-likööriä tai vanilja-aromia)

Mansikat putsataan ja puolitetaan (muussataan, jos halutaan hilloa ilman sattumia) ja raparperit kuoritaan ja pilkotaan pieniksi paloiksi. Raparperit ja vesi laitetaan paksupohjaiseen kattilaan ja keitetään muutama minuutti. Lisätään mansikat ja kuumennetaan kunnes vesi höyrystyy. Lisätään sokeri koko ajan sekoittaen. Hillon annetaan kiehua 10 minuuttia ja siirretään sitten liedeltä jäähtymään. Hilloa jäähdytetään noin 30 minuuttia ja sekoitetaan pari kertaa jäähtymisen aikana. Pinnalle syntyneen vaahdon voi kuoria pois. Hillo purkitetaan kuumiin purkkeihin ja suljetaan huolella. Viimeiseen purkilliseen lurautin vähän Galliano-likööriä. Hillo tuntuu purkitettaessa vielä löysältä, mutta se kiinteytyy pysyvään olomuotoonsa noin viikossa.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...