Tomaatti-kurkku-sipulisalaatti, munakoisotahna ja chutneyllä maustettu tuorejuusto







Iltapala libanolilaiseen tapaan - meidän näkemyksemme. Edelliseltä illalliselta jäi yli munakoisoa ja ideoita googlettaessa eksyin Vihreä Lanka -verkkosivuille, mistä löytyi libanonilaisen munakoisotahnan resepti. Ja siitä se iltapala lähti sitten rakentumaan: raikasta tomaatti-kurkku-sipulisalaattia, munakoisotahnaa, mangochutneyllä maustettua tuorejuustoa ja gruusialaista lavas-leipää.

Tomaatti-kurkku-sipulisalaatti
4 isoa tomaattia
noin 10 cm pätkä kurkkua
2 kesäsipulia varsineen
1/2 sitruunan mehu
kourallinen tuoretta korianteria
reilu loraus oliiviöljyä
suolaa myllystä
pippuria myllystä

Tomaateista poistetaan kannat ja siemenet ja kuutioidaan. Kurkku kuoritaan, poistetaan siemenet ja kuutioidaan. Sipuli kuoritaan ja pilkotaan varsineen. Korianteri ja minttu silputaan. Ainekset sekoitetaan keskenään ja salaatin päälle puristetaan sitruunan mehu ja lorautetaan sopivasti oliiviöljyä. Maustetaan suolalla ja pippurilla.

Munakoisotahna

Alkuperäistä reseptiä sen kummemmin lukematta ja siihen koskaan palaamatta lähdin ennakkoluulottomasti ensin itkettämään munakoisoja ja sitten paahtamaan niitä grillivastuksen alla. Virhe! Kannattaa tsekata miten munakoisotahnan resepti oikeasti menee, sillä minun munakoisoni kuivuivat ikävästi pinnalta. Kypsiä niistä tuli kuitenkin ja öljy ja sitruuna paikkasivat menetetyn mehevyyden.

500 g munakoisoa
3 valkosipulinkynttä
1/4 dl paahdettuja kurpitsansiemeniä
2 rkl tahini-tahnaa
iso nippu persiljaa
1/2 sitruunan mehu
1/4 dl oliiviöljyä
1 tl juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
suolaa myllystä
pippuria myllystä

Munakoiso lohkotaan ja asetellaan uunivuokaan tai pellille yhdessä kokonaisten valkosipulinkynsien kanssa ja paahdetaan noin 225 asteisessa uunissa, kunnes se on pehmeää eli noin 15 minuuttia. Munakoisoista irrotetaan kuori ja pehmeä sisus kuutioidaan kulhoon. Paahdetut valkosipulit puristetaan kuorista kulhoon. Lisätään paahdetut kurpitsansiemenet, tahini-tahna, persilja, sitruunan mehu ja jauhetaan sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Maustetaan ja annetaan jäähtyä ennen tarjoilua.

Mangochutneyllä maustettu kohupiim-ricotta
200 g tuorejuustoa esim. kohupiim-ricotta
2 rkl mangochutneytä

Sekoitetaan ja nautitaan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...