Suklaakakku

Esikoisen 9-vuotissynttärikakkutoive kuului: alle suklaata, väliin suklaata ja päälle suklaata. Synttärisankari on siitä erikoislaatuinen pikkupoika, että hänellä on hyvin hienostunut ja aikuismainen maku. Makea maito-rasva-sokeri-mukasuklaa ei kelpaa, vaan maussa täytyy olla paljon kaakaota. Sankari sai itse testata kakun makeuden, ja siitä tuli niin täydellinen, että yleensä täytekakkuja karttava 9-vuotias söi ensimmäisen palan silmänräpäyksessä ja pyysi vielä lisää.

Suklaa-suklaa-suklaakakku
Pohja
150 g paketti suklaakeksejä (esim. Safari)
50 g sulatettua voita

Täyte
400 g kohumpiimää tai maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
3 liivatelehteä
3 rkl kiehuvaa vettä
170 g tummaa suklaata
3 rkl kaakaojauhetta
1 dl tomusokeria (tai maun mukaan)
2 tl vaniljasokeria
2 rkl tummaa rommia

Koristeluun
tummaa kaakaojauhetta

Pohja tehdään murustamalla keksit esim. rullaamalla niitä kaulimella. Sulatettu voi sekoitetaan keksinmurujen sekaan ja sekoitetaan kosteaksi mössöksi. Pohja painellaan irtopohjavuoan pohjalle. Kakun irroittamista ja tarjoilua helpottaa, jos vuoan pohjalle leikkaa leivinpaperin.

Liivatteet laitetaan likoamaan kylmään veteen. Kohupiim tai maitorahka kannattaa ottaa tässä vaiheessa kylmästä ja kerma vatkata vaahdoksi. Suklaa sulatetaan metallisessa vatkauskulhossa vesihautteessa. Kohupiim sekoitetaan pienissä erissä rivakasti vatkaten kuuman suklaan sekaan. Jos kuuman suklaan sekoittaa kylmään kohupiimään, kylmässä kulhossa, tulos voi olla rakeinen. Kohupiim viilentää suklaan ja sen jälkeen seokseen voi lisätä sokerin, rommin, kaakaojauheen ja lopuksi kermavaahdon varovasti nostellen. Vesitilkka kiehautetaan ja siihen liuotetaan kylmästä vedestä nostetut, kuivaksi rutistetut liivatelehdet. Hieman jäähtynyt, mutta edelleen juokseva liivate sekoitetaan lopuksi täytteeseen. Jos liivate on liian kuumaa, se sulattaa kerman. Jos liivate ehtii jäähtyä liikaa, täytteestä tulee kokkareista.

Kakun annetaan hyytyä jääkaapissa vähintään 4-6 tuntia tai yön yli. Se koristellaan ennen tarjoilua perinteisellä lumihiutaletekniikalla tehdyn muotin avulla. Kakkuvuoan kokoinen paperi taitellaan neljään osaan, vielä puoliksi ja puoliksi. Taitoksiin leikataan koloja, joista tulee kauniita muotoja, kun muotin avaa. Muoti laitetaan kakun päälle ja siihen ripotellaan tummaa kaakaojauhetta teesiivilän avulla. Muotti nostetaan varovasti pois ja kakun pinta on valmis.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...