Devil's food cake eli syntisen hyvä suklaakakku




Syntisen hyvä suklaakakku on täyttä tavaraa. Tuhti suklaapohja raidoitetaan vadelmilla ja täyteläisellä mascarponejuustolla. Meidän versio on tietenkin eestiläistetty hapukoorella ja kohupiimällä. Glorian ruoka & viini -lehden mukaan tämän kakun resepti on synytyn Yhdysvalloissa sata vuotta sitten vastineeksi vaalealle Angel's food cakelle.

Vadelmainen suklaakakku
Pohja
100 g tummaa suklaata
4 dl vehnäjauhoja
2,5 dl kaakaojauhetta
4 dl sokeria
1/4 tl suolaa
2 kananmunaa
200 g hapukoorta tai ranskankermaa
1 dl rypsiöljyä
1 tl valkoviinietikkaa
2 dl kiehuvan kuumaa vettä

Täyte
400 g kohupiimää tai rahkaa
250 g mascaronejuustoa
4 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
3/4 dl vadelmakastiketta
200 g vadelmia

Kostutus
1/2 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria

Kuorrutus
300 g marjoja
1,5 dl vettä
3 liivatelehteä

Tarjoiluun
Vadelmakastike (ohje alla)
Kakkupohjan voi valmistaa jo etukäteen ja täyttää sen juuri ennen tarjoilua.

Uuni lämmitetään 175 asteeseen, ja voidellaan 18 cm irtopohjavuoka rypsiöljyllä. Pohja valmistetaan sekoittamalla kuivat aineet kulholssa, johon lisätään kananmunat, hapukoor, öljy ja viinietikka. Taikina sekoitetaan tasaiseksi. Lisätään kuuma vesi ja sekoitetaan. Taikina kaadetaan vuokaan ja kakkua paistetaan uunin keskitasolla noin 1 t 15 min. Kypsyyden voi tarkistaa tulitikulla. Pohjan kuuluu olla muheva, ja tikkuun jäädä kosteita kakkumuruja.

Kypsä kakku peitetään heti foliolla ja annetaan jäähtyä vuoassa puolisen tuntia. Kakku kumotaan ja kääritään kokonaan folioon, jotta se ei kuivu. Kakun annetaan jäähtyä noin 2,5 tuntia ennen täyttämistä.

Täyte valmistetaan sekoittamalla kohupiim, mascarpone, sokerit ja 3/4 dl vadelmakastiketta kulhossa. Lopuksi sekoitetaan vadelmat joukkoon.

Kakkupohja leikataan kolmeen kerrokseen, joista alin nostetaan kakkuvadille. Pohja kostutetaan vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Pohjalle levitetään reilu kerros täytettä ja nostetaan seuraava kerros päälle, kostutetaan, täytetään ja nostetaan kansi päälle.

Liivatelehdet laitetaan likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vesi kiehautetaan ja kuivaksi puristetut liivatteet liotetaan veteen. Marjat asetellaan kakun päälle. Marjat kiillotetaan vähän jäähtyneellä, mutta ei jähmettyneellä liivatevedellä.

Vadelmakastike
500 g vadelmia
1,5 dl hyytelösokeria

Vadelmia keitetään kattilassa noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat soseutuneet. Jos vatut meinaavat palaa pohjaan, sekaan voi laittaa pari ruokalusikallista vettä. Vadelmat painellaan siivilän läpi ja siemenetön sose kaadetaan takaisin kattilaan. Lisätään sokeri ja keitetään, kunnes sokeri on liuennut. Kastike tarjotaan jäähtyneenä suklaakakun kanssa.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...