Mummon omenapiirakka - maailman paras!


Tässä reseptissä maistuu lapsuuden syksyt: tämä omenapiirakka oli mummoni bravuuri, ja minulle se ainoa oikea omenapiirakkaresepti. Piimällä ja voilla mehevöitetty ja soodalla kohotettu pohja jää kosteaksi ja mukavan taikinaiseksi ja paranee vain vanhetessaan. Uunipellillä paistettu, reilun kokoinen omenapiirakka kestää hyvin pakastamista, joten valmistimme sitä samalla pari pellillistä säilöttäväksi myöhäissyksyn kahvihetkiin.

Mummon omenapiirakka
4-5 omenaa
4 rkl fariinisokeria
3 tl kanelia

Pohja
1 kahvikuppi sokeria
2 kk vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
2 kk piimää
1 kk voita sulatettuna

Omenat kuoritaan ja kuutioidaan. Omenakuutiot, fariinisokeria ja kaneli sekoitetaan kulhossa ja annetaan maustua. Pohjan kuivat aineet mitataan kulhoon ja sekoitetaan keskenään. Voi sulatetaan ja lisätään vuorotellen piimän kanssa jauhoseokseen. Sekoitetaan tasaiksi. Taikanaa ei saa vatkata liikaa. Taikina kaadetaan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Omenat ripotellaan pohjan päälle ja piirakkaa paistetaan uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia kunnes pohja on hyytynyt ja ruskettunut pohjasta ja päältä tasaisesti. Omenapiirakka leikataan sopiviksi annospaloiksi ja tarkoillaan vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...