Paistetut ahvenet, kanttarellikastike ja juuresmuusiSienionnen lisäksi meitä potkaisi myös kalaonni. Ensimmäisellä heitolla Myllyn koskesta nousi Pikku-Hauki, joka palautettiin jokeen kasvamaan isoksi. Seuraavalla heitolla kuvan hotkaisi Iso-Hauki (kuvassa). Yli kahden kilon painoinen jötkäle joutui kalapulliksi. Koskesta nousi myös kivan kokoisia ahvenia, jotka fileoimme, paistoimme rapeiksi ja tarjoilimme perinteisen kanttarelli-kermakastikkeen ja juuresmuusin kera.

Paistetut ahvenfileet
4 ahvenfilettä
voita paistamiseen
merisuolaa myllystä

Ahvenfileet paistetaan kuumassa valurautapannussa voissa molemmin puolin kullanruskeiksi.

Kanttarellikastike
1 sipuli
2 rkl voita
3 dl kanttarelleja
2 dl ruokakermaa
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä

Sipuli hienonnetaan ja kuullotetaan voissa läpikuultavaksi. Kanttarellit revitään käsin suupaloiksi pannulle sipulin joukkoon. Käännellään, kunnes sienet pehmenevät ja sienistä tuleva neste haihtuu. Lisätään kerma ja haudutetaan noin 10 minuuttia. Maustetaan suolalla ja pippurilla.

Juuresmuusi
4 perunaa
2 isoa porkkanaa
pala lanttua
2 rkl kasvisfondia
loraus maitoa
nokare voita
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä

Perunat, porkkanat ja lanttu kuoritaan ja pilkotaan isoiksi lohkoiksi. Juureksia keitetään suolalla maustetussa vedessä noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Vettä kaadetaan pois niin, että kattilan pohjalle jää pari senttiä vettä. Juurekset soseutetaan survimella tai sähkövatkaimella. Lisätään voi ja maitoa tilkka kerallaan niin, että muusi on sopivan löysää. Kuumennetaan uudelleen ja maustetaan suolalla ja pippurilla.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...