Suppilovahvero-chutney on juustojen kaveri



Jos olemme tähän mennessä lahjoneet punaviinin, liköörin ja rommin/marsipaanin ystäviä niin onko tämä sitten juustojen vai sienten ystävälle? Ainakin suppilovahvero-chutney on hyvä idea sienestäjälle, sillä syötävän hyvän lahjan voi keitellä hyvin myös pakastetuista sienistä ja pakata herkkukoriin juustojen kanssa.

Suppilovahverochutney
2 dl paistettuja suppilovahveroita
1/2 dl väkiviinaetikkaa
2 rkl hunajaa
1 dl vettä
2 dl hyytelösokeria
1 laakerinlehti
1 kanelitanko
pala tuoretta inkivääriä
puolikkaan sitruunan kuori
suolaa
muutama mustapippuri

Inkivääri pilkotaan isoiksi lastuiksi kuten myös sitruunan kuori, jotta ne on helppo noukkia pois valmiista chutneysta. Kaikki muut ainekset, paitsi sienet, mitataan kattilaan ja kuumennetaan kiehuvaksi. Lisätään sienet ja keitellään hiljalleen noin 45 minuuttia. Lisätään vettä tarvittaessa. Mausteet noukitaan pois valmiista chutneystä ja se purkitetaan kuumaan lasipurkkiin, missä se säilyy viileässä useita kuukausia. Maistuu hyvälle juustojen kera.

PS. Virkkaus on myös Pienen Vispiläkaupan uusin villitys. Yritän laittaa näitä kyhäelmiäni jokaiseen kuvaan, vaikka käsityöblogia tästä tuskin koskaan kehkeytyy.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...