Marsipaanikonvehdit
Näitä juhlavia, mutta helppotekoisia, konvehteja tulee valmistettua joka joulu varioiden täytteeseen aina erilaisia kuivattuja hedelmiä tai marjoja ja alkoholeja.
Marsipaanikonvehdit
n. 1/2 dl rommia
1/2 dl kuivattuja karpaloita, kirsikoita tai aprikooseja
100 g marsipaania
150 g tummaa suklaata
2 rkl voita
päälle: pähkinärouhetta, kookoshiutaleita, marjajauhetta
Kuivatut marjat tai hedelmät laitetaan rommiin likoamaan vähintään muutamaksi tunniksi. Turvonneet marjat noukitaan rommista ja pyöritellään yksitellen marsipaanipallojen sisään. Suklaa sulatetaan vesihauteessa ja sitä notkistetaan vähän voilla. Marsipaanipallot pistetään esimerkiksi grillivartaan nokkaan ja pyöräytetään kuumassa, sulassa suklaassa ja laitetaan leivinpaperin päälle valumaan. Valmiiden konvehtien päälle voi halutessaan ripotella pähkinärouhetta tai kookoshiutaleita tai marjajauhetta. Konvehdit laitetaan jääkaappiin jähmettymään ennen pakkaamista.