Jouluinen karpalolikööri





Jouluinen karpalolikööri valmistuu samalla reseptillä kuin tyrnilikööri tai sitruslikööri. Yrittäkää edes näytellä yllättynyttä, kun valkoparta saapuu aattoiltana ja kiltit tytöt ja pojat saavat pitkulaisen, hölskyvän paketin.

Jouluinen karpalolikööri
1 l vodkaa esim. puhtaan makuiset Stön tai Saarenmaa sopivat hyvin
1 dl karpaloita
1 kanelitanko
1 l vettä
1 kg sokeria

Marjat, kaneli ja desi vodkaa mitataan tiiviiseen lasipurkkiin, jonka annetaan seisoa huoneenlämmössä noin viitisen päivää.

Vesi ja sokeri mitataan paksupohjaiseen kattilaan ja seosta keitellään, kunnes sokeri on täysin sulanut. Marjojen ja kanelin kanssa maustunut vodka siivilöidään jäähtyneen sokeriveden joukkoon. Marjoja voi vähän survoa siivilää vasten, jotta likööriin saadaan enemmän makua ja väriä. Lopuksi lisätään loput vodkasta ja sekoitetaan tasaiksi juomaksi. Likööri pullotetaan puhtaisiin lasipulloihin ja laitetaan jääkaappiin tekeytymään noin viikoksi ennen nauttimista.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...