Joulun maistuvin lahja punaviinin ystävälle: karpaloglögisiirappi



Glögisiirapista ja punaviinistä saa kätevästi kuumennettua mukillisen tai pari glögiä vaikkapa reippaan ulkoilun jälkeen tai jälkiruuaksi joulupipareiden kera. Mikä parasta, glögistä voi säädellä juuri niin makeaa kuin tekee mieli. Helppotekoisesta siirapista saa myös näyttävän joululahjan punaviinin ystävälle.

Karpaloglögisiirappi
5 dl vettä
5 dl sokeria
1 dl karpaloita
2 tähtianista
2 kanelitankoa
1 rkl kardemumman siemeniä
1 cm pätkä tuoretta inkivääriä

Ainekset mitataan paksupohjaiseen kattilaan ja keitellään hiljalleen, kunnes seos alkaa muuttua siirappiseksi. Siirappi siivilöidään pulloihin tai purkkeihin niin, että karpalomäskistä survotaan kaikki mehut talteen. Annetaan jäähtyä puolisen tuntia, kunnes siirappi saa lopullisen olomuotonsa.

Glögi valmistetaan lämmittämällä 2/3 mukillista punaviiniä ja sekoittamalla siihen noin 1/3 mukillista siirappia oman maun mukaan. Mukaan voi pudottaa pari kuivattua karpaloa ja kuorittua mantelia.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...