Jouluinen kuiva... eikun meheväkakku: Vironperän juhlakakku
Siis voiko perinteinen joulumaustettu kuivakakku olla näin hyvää ja mehevää? Mahtavan mehevä ja ilmeisesti paljon versioitu resepti löytyi Marttojen keskustelupalstalta.
Vironperän juhlakakku
3 dl talouspiimää
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
1,5 dl voisulaa
1 dl omenasosetta
3 rkl Calvadosta
Ainekeset sekoitetaan kulhossa rivakasti käsin sekoittaen. Taikina kaadetaan voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Kakkua paistetaan uunissa 175 asteessa runsas tunti.
Kakun maku on parhaimmillaan vasta kolmen vuorokauden päästä ja se säilyy jääkaapissa hyvänä pitkään.
Halutessa kakun voi kuorruttaa esimerkiksi tuorejuusto-sitruunamehu-tomusokerikuorrutteella. Kakku oli herkullista myös kohupiimricotta-kreemin kanssa tarjoiltuna.