Bataattikeitto ja paistettu halloumijuusto
Pidemmittä puheitta, arki-illan aurinkoinen ateria: bataattikeitto ja paistetut halloumisattumat
Bataattikeitto
noin 1 kg bataattia
1 cm pätkä tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
4-5 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 1/2 dl ruokakermaa
1/2 sitruunan mehu
2 tl hunajaa
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
Päälle: halloumia
Inkivääri ja valkosipuli kuoritaa ja hienonnetaan, bataatit kuoritaan ja lohkotaan reiluiksi paloiksi. Bataatit, inkivääri, valkosipuli sekä kanaliemi laitetaan kiehuvaan veteen. Vettä saa olla sen verran, että bataattipalat peittyvät. Keitetään kypsäksi ja soseutetaan. Lisätään kerma, sitruunamehu, hunaja ja maustetaan suolalla ja pippurilla.
Halloumi paistetaan kuumassa pannussa, tilkassa öljyä, kunnes juusto on saanut kauniin ruskean pinnan. Ripotellaan keittoannoksen päällä.