Bataattikeitto ja paistettu halloumijuusto


Pidemmittä puheitta, arki-illan aurinkoinen ateria: bataattikeitto ja paistetut halloumisattumat

Bataattikeitto
noin 1 kg bataattia
1 cm pätkä tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
4-5 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 1/2 dl ruokakermaa
1/2 sitruunan mehu
2 tl hunajaa
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä

Päälle: halloumia

Inkivääri ja valkosipuli kuoritaa ja hienonnetaan, bataatit kuoritaan ja lohkotaan reiluiksi paloiksi. Bataatit, inkivääri, valkosipuli sekä kanaliemi laitetaan kiehuvaan veteen. Vettä saa olla sen verran, että bataattipalat peittyvät. Keitetään kypsäksi ja soseutetaan. Lisätään kerma, sitruunamehu, hunaja ja maustetaan suolalla ja pippurilla.

Halloumi paistetaan kuumassa pannussa, tilkassa öljyä, kunnes juusto on saanut kauniin ruskean pinnan. Ripotellaan keittoannoksen päällä.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...