Sieniwokki punikkitateista





Ei vieläkään kunnon herkkutattilöytöä! Punikkitatit ovat Sienionni-kirjan mukaan kuitenkin lähes yhtä hyviä ruokasieniä, joten poimimme taas niitä. Punikkitatteja on monia lajeja, mutta niiden välillä ei ole suuriakaan eroja, joten ei ole tarpeen opetella tarkkoja nimiä. Nämä taisivat olla koivun punikkitatteja? Punikkitatit sopivat kirjan mukaan itämaisiin ruokiin, joten kokeilimme kiinalaishenkistä wokkia. Asian Trading -liikkeen pakastealtaasta löytyi alkupalaksi herkullisia dim sumeja.


Sieniwokki
200 g naudan ulkofilettä
4 rkl ruokaöljyä
5 dl sieniä esim. punikkitatteja tai kangasrouskuja
3 valkosipulinkynttä
1 iso sipuli
2 porkkanaa
n. 200 g pala kaalia
3 rkl soijaa
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl seesamiöljyä
1/2 tl chilijauhetta
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä

Naudanfile suikaloidaan sopiviksi suupaloiksi. Valkosipuli ja sipuli hienonnetaan, sienet puhdistetaan ja suikaloidaan, porkkanat kuoritaan ja pilkotaan ja kaali suikaloidaan. Ruokaöljy kuumennetaan wokkipannussa. Lisätään lihat ja käännellään hetki. Lasketaan lämpöä ja listään sipulit ja jatketaan kuullottamista. Lisätään porkkanat ja kaali ja jatketaan kuullottamista vielä hetki. Lisätään mausteet ja annetaan tekeytyä hiljaisella tulella, kunnes liha on mureaa ja kasvikset pehmeitä. Tarjoillaan keitetyn riisin kera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...