Gorgonzola-kanasalaattiTämä on suosikkikanasalaattimme. Voimakkaan sinihomejuuston ja mehukkaan, makean persikan yhdistelmä vie arkisen kanasalaatin uudelle makuelämystasolle. Uskokaa tai älkää, olen napannut reseptin ollessani joululoman ABC-huoltoaseman kokkina. Muut huoltoaseman herkut, kuten Bonuspannut, Härkäruukut ja lehtipihvit ovat painuneet jo ansaitusti unholaan, mutta tämä resepti on ollut ahkerassa käytössä yli 15 vuotta. Tosin aika on saattanut kullata muistot ja resepti hioutua huippuunsa ja raaka-aineiden laatu parantua valmistuskertojen myötä.


Gorgonzola-kanasalaatti
2 broilerin rintafilettä
suolaa
pippuria
100 g Gorgonzolaa
2 kypsää persikkaa (tai nektariiniä)
1 ruukku jääsalaattia
2 tomaattia
pätkä kurkkua

Kastike
3 rkl hedelmämehua
1 rkl valkoista balsamicoa
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Broilerin rintafileet paistetaan voissa kypsiksi ja pinnalta kullanruskeiksi. Maustetaan suolalla ja pippurilla ja kääritään folioon vetäytymään. Salaatti revitään, tomaatit ja kurkku pilkotaan ja sekoitetaan salaatin pohjaksi. Persikat halkaistaan, niistä poistetaan kivet ja lohkotaan annospaloiksi ja ripotellaan salaatin päälle. Gorgonzola pilkotaan (käytännössä juusto on niin pehmeää, että lusikka on paras työväline) salaatin päälle. Lopuksi broilerfileet leikataan siivuiksi ja asetellaan salaatin päälle.

Salaattikastike valmistetaan mittaamalla mehu ja balsamico pieneen kuppiin ja vatkaamalla öljy pikkuhiljaa joukkoon. Maustetaan suolalla ja pippurilla. Kastike valutetaan valmiiden salaattiannosten päälle.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...