Marmoripihvít sinihomejuustovoilla ja walla walla sipulirenkaatYksi elämän suuria epäkohtia oli Gourmet-lehden lopetettaminen. Tilaajille tarjottiin korvikkeeksi Bon Appetit, joka muistuttaa lähinnä 70-luvun K-kaupan mainoslehtistä ohuine papereineen ja kellertävine kuvineen. Emme ole kertaakaan löytäneet lehdestä mitään kokkailuun innostavaa, ja uudet lehdet ovat päätyneet lukemattomina lehtikoriin. Tällä kertaa Vispel kuitenkin selaili lehteä, ja hänen silmänsä alkoivat kiilua. Lehdessä nimittäin esiteltiin Yhdysvaltojen parhaat pihviravintolat, burgeripaikat ja pubiruuat, joiden mukana oli Laurelhurst Marketin Rib-Eye Steak with Blue Cheese Butter and Walla Walla Onion Rings. Luulen, että reseptissä olleet olut ja vodka vetosivat kokin suomalaiseen sydämeen. Kumpikaan meistä ei ole koskaan maistanut parempia sipulirenkaita!
2 marmoroitua pihviä
voita paistamiseen

Sinihomejuustovoi
1 tl raastettua sitruunankuorta
2 rkl sinihomejuustoa
2 rkl voita
2 rkl persiljasilppua
mustapippuria

Sipulirenkaat
1 dl jauhoja
0,5 tl suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl olutta
2 rkl vodkaa
3 makeaa sipulia
n. 2 dl kasvisöljyä paistamiseen (riippuen pannun koosta)

Maustevoi valmistetaan sekoittamalla pehmeä voi ja sinihomejuusto haarukalla tasaiseksi tahnaksi, joka maustetaan raastetulla sitruunankuorella, persiljasilpulla ja mustapippurilla. Voin voi kääriä esimerkiksi folioon tiukaksi pötköksi ja laittaa jääkaappiin jähmettymään. Pötköstä leikataan sitten nappeja kuumien pihvien päälle.

Sipulirenkaat valmistetaan mittaamalla taikinan kuivat aineet kulhoon ja sekoitetaan keskenään. Kulhoon lisätään olut ja vodka ja sekoitetaan sakeaksi, tasaiseksi taikinaksi. Sipulit leikataan ohuiksi renkaiksi, jotka pyöritellään huolella taikinassa. Kasvisöljy kuumennetaan teräskattilassa. Lämpötilan voi kokeilla pienellä taikinanokareella. Taikina ei saisi palaa, vaan sen tulisi ruskettua parissa minuutissa kauniin kullanruskeaksi. Taikinoituja sipulirenkaita paistetaan öljyssä pari minuuttia aina muutama rengas kerrallaan. Kypsät renkaat nostellaan reikäkauhalla talouspaperin päälle kuivumaan.

Lopuksi paistetaan pihvit. Voi kuumennetaan pannussa ja pihvien pinnat ruskistetaan molemmin puolin. Pihvit laitetaan noin 120 asteiseen uuniin lämpiämään noin 10 minuutiksi halutusta kypsyysasteesta riippuen. Lopuksi pihvit kääritään folioon ja annetaan vetäytyä muutama minuutti ennen tarjoilua.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...