Leipäritarit eli French Toast



Hernekeittomme ei ollut se kaikkein perinteisin, joten korvasimme hernesopan uskollisen jälkiruokakumppanin, pannukakun, leipäritareilla. Näitä, kuten pannukakkujakin, tarjoillaan jenkeissä aamiaisella nimellä Fench Toast. Minulle leipäritarit tuovat mieleen lapsuuden onnelliset ja lämpimät kesät, jolloin mummoni paistoi leipäritareita aina sunnuntaiaamuisin. Mökin tuvassa leijui ihana voin ja valurautapannussa ruskistuvan vehnäreiskan tuoksu. Siskon kanssa kerättiin metsämansikoita vihreään muovimukiin kesämökin seinustalta.

Leipäritarit
6 palaa vaaleaa vehnäleipää
1 muna
2 dl maitoa
1/2 tl gardemummaa
1/2 tl kanelia
voita paistamiseen

Päälle:
hilloa
vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa
Muna ja maito vatkataan ja maustetaan. Munamaito kaadetaan syvälle lautaselle ja leipäpalat uitetaan siinä molemmin puolin. Mielellään valurautapannu lämmitetään kuumaksi ja pannulle laitetaan nokare voita ja leivät. Leivät ruskistetaan molemmin puolin ja paistetaan, kunnes sisus on lämmin ja munamaito hyytynyt. Leipäritarit tarjoillaan hillon ja kermavaahdon kera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...