Kokkisota






200 kroonia rahaa ja Prismaan salaisille raaka-aineostoksille. Vispelin kokkisotakassista löytyi tomaattimurskaa 13,59; mustaviinimarjoja 28,90; kohupiim ricotta 10,50; luomuspelttijauhoja 26,90; lollo rosso-rucola salaattisekoitus 22, 90; kuminajuusto 26,64; munakoiso 8,96; grillattuja kanankoipia 18,52; parsakaali 4,10; manteleita 17,90 ja jojo vaahtokarkkeja 9,50. Vispilän yllätyskassissa oli porkkana 0,39; tuore rosmariini 14,90; tilliä ja kevätsipulia 19,90; marjasekoitus 21,90; tomaattimurska 13,90; lehtitaikina 17,90; sitruuna 3,66; peruna 2,70; laima tummasuklaa 11,70; hapukoor 5,90; kookospähkinä 6,19; kokonainen ahven 20,62; valkosipulituorejuusto 27,50 ja pakastettuja broilerin maksoja 22,50.

Tehtävänä oli valmistaa illallinen, johon oli käytetty kaikkia oman yllätyskassin aineksia. Kotikaapissa olevia perusraaka-aineita ja mausteita sai käyttää apuna. Minua hirvitti kokonainen ahven, jota en pitänyt kovinkaan houkuttelevana, jännitti oudot kananmaksat, joita en ollut koskaan aikaisemmin kokannut sekä ihmetytti, kuinka saisin rikki kookospähkinän? Kolmen tunnin hikisen aherruksen ja totisen taistelun tuloksena syntyi kuitenkin hulppea seitsemän ruokalajin illallinen (ja ruokaa jääkaappiin koko viikoksi!).

Vispel:
kana-parsakaalisalaatti, jossa oli vinegretessä marinoitua punasipulia
moussaka ***
vaahtokarkki-manteli-kohupiimvaahto
mustaherukkadrikki***

Vispilä:
paistetut tuorejuustopihvit ja tomaattikastiketta
ahvenpiiraat***
kanamaksaa kerma-konjakkikastikkeessa ja perunakohokas
kookos-suklaamousse ja markakastiketta***

Molemmat saivat tähtiä yhtä monta, kananmaksat saivat erikoiskunniamaininnan herkullisuudesta outojen sarjassa, parhaaksi reseptiksi valittiin ahvenpiiraat ja drikkisarjan voitti kirkkaasti mustaherukkadrinkki.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...