Voitokkaat ahvenpiiraat


Kolmen tähden voitokkat ahvenpiiraat. Mehevyyden ja täyteläisen maun taika on tattarissa, jota käytin perinteisen riisin sijaan. Ja tietenkin tuoreessa ahvenessa, jonka suosittelen ostamaan valmiiksi fileoituna. Nahan ja ruotojen poisto vaati aikamoista taikuruutta ja huomasin olevani taitavampi tekemään suikaleita kuin fileitä.

1 ptk valmista lehtitaikinaa

täyte
1 ahven fileoituna
1 dl tattaria
2 dl vettä
3 rkl kalafondia
1/2 dl tilliä silputtuna
1 sitruunan mehu
1/2 dl kermaviiliä
2 kananmunaa
suolaa
pippuria

kananmunaa voiteluun

Tattari keitetään kalaliemessä kypsäksi, noin 20 minuuttia. Ahvenfileet ruskistetaan voissa ja hienonnetaan haarukalla kulhossa. Sekaan lisätään tattari ja seos maustetaan tillillä, sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Täytteeseen lisätään kermaviiliä ja munat, joiden rakenne on vatkattu rikki. Tarkistetaan maku ennen piiraiden täyttämistä.

Voitaikina kaulitaan ohueksi levyksi, josta leikataan kuusi suurempaa ja kuusi pienempää neliötä. Suuret neliöt painellaan annosvuokien pohjalle ja reunoille ja keskelle lusikoidaan täytettä. Ylijäävät reunat taitellaan täytteen päälle ja voidellaan kananmunalla. Pienempi neliö painellaan kanneksi ja ylimääräiset reunat leikataan pois. Niistä voi taiteilla vaikka kalakoristeet piiraiden päälle. Lopuksi kansiin pistellään reikiä terävällä veitsellä. Piiraat voidellaan munalla ja paistetaan 225-asteisessa uunissa kullanruskeiksi (noin 20 minuuttia). Piiraat maistuvat hyviltä raikkaan salaatin kera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...