Kurpitsakeitto


Kurpitsan herkullisen oranssia maltoa jäi vielä keittoaineksiksi seuraavaksi päiväksi. Jja sitä, ja sitä seuraavaksi päiväksi, sillä kyseessä oli parinkymmenenkilon mötikkä. Tiesittekö muuten, että Suomen suurimman kurpitsan nimi on Äijä? Tämä meidän kurpitsa ristittiin muijaksi.

Kurpitsakeitto
1 l syyskurpitsan maltoa
4 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2 perunaa
2 sipulia
2 cm tuoretta inkivääriä raastettuna
1 l kasvislientä kuutiosta tai fondista
1 sitruunan mehu
2 dl ruokakermaa
1 tl raastettua muskottipähkinää
suolaa
mustapippuria

tarjoiluun
paahdettuja kurpitsansiemeniä
kermaviiliä

Kuorimattomat valkosipulinkynnet, kurpitsan malto, kuoritut ja lohkotut porkkanat, perunat ja sipulit laitetaan uunipannulle, jonka pohjalla on tilkka ruokaöljyä. Kasviksia paahdetaan 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Valkosipulit kuoritaan ja pehmeät, hieman karamellisoituneet kasvikset kipataan kattilaan ja soseutetaan sauvasekoittimella. Soseeseen lisätään kasvisliemi, inkivääri ja muskotti. Keittoa keitellään hiljalleen 5-10 minuuttia. Lisätään kerma ja keitto maustetaan sitruunamehulla, pippurilla ja suolalla, jos on vielä tarpeen. Lopuksi keitto kuumennetaan kiehuvaksi. Keittoannoksen päälle voi laittaa nokareen kermaviiliä ja paahdettuja kurpitsansiemeniä.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...