Punaviinissä haudutettu lampaanpotka, ohratto ja karpalokastike


Potka. Ihana raaka-aine! Olemme yleensä syöneet lampaan fileetä, mutta hitaasti haudutettu, suussa sulavan pehmeä potka vie melkein voiton tuosta arvokkaimmasta lihapalasta. Haimme jälleen inspiraatiota Glorian ruoka & viini -lehdestä ja löysimme reseptin, jossa potkat yhdessä kotimaisen ohran ja karpalokastikkeen kanssa tarjoiltuna muodostavat herkullisen lähiruoka-annoksen.

Punaviinissä haudutettu lampaanpotka
4 lampaanpotkaa
2 rkl hienonnettua timjamia
2 rkl hienonnettua minttua
2 rkl hienonnettua rosmariinia
1 rkl suolaa
2 tl mustapippuria
1 l vettä
1/2 dl liha- tai riistafondia
2 rkl voita
3 dl punaviiniä
6 laakerinlehteä

Yrtit hienonnetaan ja ja sekoitetaan suolan kanssa seoksessa, jossa potkat pyöritetään. Annetaan maustua noin tunti. Kuumennetaan nokare voita pannussa ja paistetaan lihojen pinnat. Potkat laitetaan paistopussiin ja peitetään kuumalla lihaliemellä ja punaviinillä ja lisätään laakerinlehdet. Paistopussi suljetaan ja siihen tehdään pieni reikä, josta höyry pääsevät ulos. Potkia haudutetaan 150-asteisessa uunissa reilu 3 tuntia, kunnes liha on pehmeää ja irtoilee luista.

Karpalokastike
5 dl lampaan paistolientä
3 rkl tummaa kastikesuurusta
2 rkl karpalo- tai mustaherukkahyytelöä
suolaa

Paistoliemi siivilöidään ja kuumennetaan kiehuvaksi. Suurus ripotellaan sekaan koko ajan vatkaten. Lopuksi lisätään hyytelö ja maustetaan suolalla, jos on tarpeen.

Ohratto
2 dl esikypsennettyjä ohrasuurimoita
8 dl vettä
1/2 dl kasvisfondia
3 salottisipulia
2 rkl öljyä
200 g vaniljalla maustettua tuorejuustoa
1/2 dl hienonnettua basilikaa

Sipuli hienonnetaan ja freesataan öljyssä kuumassa kasarissa. Lisätään kasvisliemi ja ohra. Keitetään välillä sekoittaen noin 20 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Lopuksi lisätään tuorejuusto ja hienonnettu basilika.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...