Suklaa-kirsikkakakku kohupiimästä


Ajattelin yhdistää kaksi lempimakuani lempiraaka-aineeseeni. Ja kruunata kokonaisuuden pienellä tujauksella laadukasta alkoholia. Tästä on pakko tulla hyvää! Mhmh. Kakkua tehdessä kannattaa ottaa huomioon, että virolainen kohupiim ei ole hapanta niin kuin suomalainen maitorahka, joten jos kohupiimää ei ole saatavilla, sen voi korvata vaikka ranskankermalla tai tuorejuustolla tai muulla pehmeämmän makuisella maitotuotteella.

Suklaa-kirsikkakakku
150 g suklaakeksejä
50 g voita
250 g tuoreita tai pakastettuja kirsikoita
1/4 dl tummaa rommia
3 rkl tummaa ruokosokeria
4 liivatelehteä
150 g tummaa suklaata (kaakaota 70 %)
400 g kohupiimää
3 rkl tummaa kaakaota
1/2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
2 dl kuohukermaa

Kirsikat laitetaan rommi-ruokosokeriseokseen likoamaan ja vetämään makua sisäänsä. Periaatteessa tämän vaiheen voi tehdä jo vaikka aamulla tai edellisenä iltana, jotta rommi ehtii kunnolla vetäytyä.

Suklaakeksit murskataan perunanuijalla tai kaulimella hienoiksi murusiksi. Voi sulatetaan ja sekoitetaan keksimurujen kanssa massaksi, joka painellaan irtopohjavuoan pohjalle. Alimmaksi kannattaa laittaa leivinpaperi, jotta kakkua on helpompi nostella.

Liivatelehdet laitetaan likoamaan kylmään veteen. Tumma suklaa sulatetaan vesihauteessa ja annetaan jäähtyä hieman ennen kuin sekoitetaan huoneenlämpöiseen kohumpiimään. Jos kuuma suklaa kohtaa jääkaappikylmän kohupiimän, tuloksena voi syntyä kokkareita. Suklaa-kohupiimseokseen sekoitetaan kaakaojauhe, sokerit ja suola. Kerma vatkataan vaahdoksi ja nostellaan sekaan säilyttäen seoksen mahdollisimman kuohkeana. Tarkistetaan maku. Kirsikoiden liemestä kuumennetaan noin 2 ruokalusikallista kiehuvaksi ja liotetut ja kuivaksi puristetut liivatelehdet sulatetaan nesteeseen. Liivateseoksen annetaan jäähtyä huoneen lämpöiseksi ennen kuin sekoitetaan rahkaseokseen.

Kirsikat laitetaan vuokaan pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi ja niiden päälle kaadetaan suklaatäyte. Kakku laitetaan jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi ennen tarjoilua. Kakku säilyy hyvin myös yön yli.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...