PerunarieskatMaailman paras peruna on puikulaperuna. Siitä syntyy maailman paras perunamuusi täysmaidon, voin ja suolan kanssa perinteisellä perunamuusinuijalla survoen. Ja mitä syntyy ylijäämämuusista? Maailman parhaita perunarieskoja. Tietenkin. Tällä kertaa puolet rieskoista sai italialaisen twistin rosmariinista ja sormisuolasta ja puolet balkanilaisen hengen kuminasta.

Perunarieskat
4 dl perunamuusia (jos muusi on kovin tiukkaa, sitä kannattaa notkistaa maidolla)
2 munaa
4 dl ohrajauhoja
1/2 tl suolaa

Voiteluun ja päälle
maitoa
kuminansiemeniä
rosmariinia
sormisuolaa

Perunarieskojen valmistus on helppoa. Ensin uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Muusista, munista, jauhoista ja suolasta sekoitetaan tasainen, löysähkö taikina. Taikina jaetaan neljään isompaan tai kahdeksaan pieneen osaan ja taputellaan noin sentin paksuisiksi rieskoiksi. Rieskat voidellaan maidolla ja pinnalle ripotellaan joko kuminansiemeniä ja tai rosmaariinia ja sormisuolaa. Rieskoja paistetaan uunin keskitasolla 12-20 minuuttia koosta riippuen. Kypsät rieskat ovat kauniin ruskeita alta ja päältä.

Rieskat voi nauttia sellaisenaan voin tai munavoin kera. Kuvassa rieskoilla on kevennettyä munavoita eli keitettyä munaa haarukalla survottuna, maustamatonta tuorejuustoa, tuoreita yrttejä silputtuna, suolaa ja mustapippuria.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...