Vuohenjuustolla kuorrutetut fenkolit



Kuukauden (tai mikä se nyt on kuuden vai seitsemän viikon periodin) paras hetki: postilaatikosta kolahti uusi Glorian ruoka ja viini. Tunnin menun alku- ja pääruoka pääsivät heti testiin. Alkuruoka eli vuohenjuustolla ja rapeilla proscutto-muruilla kuorrutettu fenkoli saa 9 pistettä, ja pääruoka eli porkkanapasta saa täydet 10. Ja plussan, jos niitä saisi jakaa. Fenkoli lähti kisaan ennakkosuosimmina, mutta tästä yksinkertaisesta kasvispastareseptistä tuli uusi lemmikkimme, jota aiomme varioida eri juuresten kanssa. Pastan teimme tällä kertaa itse.

Vuohenjuustolla kuorrutettu fenkoli
1 iso fenkoli
1 rkl merisuolaa
1 sitruuna
3 oksaa timjamia
75 g vuohenjuustoa
2 reilua siivua proscuttoa

Uuni laitetaan kuumenemaan 250 asteeseen. Fenkolit halkaistaan ja liiat tupsut leikataan pois. Kannat jätetään paikalleen, jotta fenkolin puolikkaat pysyvät paremmin kasassa. Isossa kattilassa kuumennetaan vesi, johon lisätään fenkolit, lohkotut sitruunat, merisuola ja timjami. Fenkoleita keitetään noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet, mutta eivät täysin kypsiä. Keittoaika riippuu paljon koosta, joten kypsyyttä kannattaa kokeilla veitsenkärjellä. Proscutto-viipaleet asetetaan uunipellille ja laitetaan kuumaan uuniin. Kun proscutto-viipaleet ovat valmiita muutamassa minuutissa kun ne ovat rapeita, mutta eivät vielä tummia ja sitkeitä. Keitetyt fenkolit asetetaan uunivuokaan kupera puoli alaspäin ja niiden päälle murennetaan vuohenjuustoa. Uunin lämpötilan voi laskea 230 asteeseen. Fenkoleita gratinoidaan uunissa, kunnes juusto on vähän sulanut ja saanut väriä. Valmiiden fenkoleiden päälle ripotellaan vielä murennettua proscuttoa.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...