Entrecote-pihvi ja sinihomejuustovoi


Karpin perusmurkina: pihvi ja salaatti. Extrana rasvainen juusto. Hullut Päivät -tarjouksessa ollut taivaallisen murea entrecote eli välikyljyspihvit saivat seurakseen niin ikään tarjouksesta löytyneestä sinihomejuustosta ja voista tehdyn napin. Perussalaattiin lisättiin vähän päärynää (en tiedä onko täysin sallittua karpille), koska se sopii niin ihanasti sinihomejuuston kanssa.

Hullut Päivät on muuten Virossa Hullud Päevad. Kaubamajassa vastaavat alennushulluttelut ovat Osturalli, missä voi rallatella iskelmälaulaja Koit Toomen luodessa tunnelmaa esiintymislavalla. Virolaisilla alennusmyynneillä on muitakin hassuja nimiä. Lähinnä huonekaluja myyvässä Järvekeskuksessa on Kaboom, Sotkassa Tööt-tööt, ruokakauppa Selverissä Hulgi Paevad ja Rimissä (tämä on oma suosikkini!) Tudish-piip, mikä ei sanana tai terminä kyselytutkimukseni ja sanakirjan mukaan tarkoita yhtään mitään.

Sinihomejuustovoi pihville
1/2 pehmeää voita
1/2 pehmeää sinihomejuustoa

Voi ja juusto sekoitetaan tahnaksi ja muotoillaan pötköksi. Pötkö kääritään ruokakelmuun ja laitetaan jääkaappiin kovettumaan muutamaksi tunniksi. Kovettuneesta pötköstä leikataan nappeja, jotka laitetaan lämpimän pihvin päälle.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...