Paistettu kala ja lämmin tomaatti-fenkolisalaatti


Joulun ja uudenvuoden mässäilyjen jälkeen ei tee edes mieli kokkailla, vaan täyttää mahansa jollain kevyellä, nopealla ja helpolla. Tästä edellä mainitut kriteerit täyttävästä kala-annoksesta tuli yllättävän herkullista ja näyttävää.

Paistettu kala
250 g fileoitua valkoista kalaa esimerkiksi kuhaa, siikaa tai ahventa
voita paistamiseen
suolaa
mustapippuria

Voi kuumennetaan pannussa ja kala paistetaan siinä rapeapintaiseksi ja kypsäksi molemmin puolin. Maustetaan suolalla ja pippurilla.

Lämmin tomaatti-fenkolisalaatti
1 fenkoli
2 isoa tomaattia
nippu tuoretta oreganoa
oliiviöljyä
sitruunamehua
suolaa
pippuria

Fenkoli leikataan siivuiksi, joiden päälle ripotellaan suolaa. Fenkolin annetaan seisoa hetki, jolloin kitkerä neste tihkuu vihanneksesta. Fenkolit huuhdellaan ja kuivataan talouspaperilla. Tomaatit leikataan siivuiksi. Fenkoleita freesataan hetki oliiviöljyssä kuumalla pannulla kunnes ne pehmenevät hieman. Lisätään tomaatit ja annetaan pehmentyä hieman. Liikutellaan pannulla varovasti, jotta tomaatit eivät muussaannu ja värjää salaattia. Oregano silputaan joukkoon ja salaatti maustetaan sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla.

Salaatti annostellaan lautaselle ja sen päälle nostetaan kalafileet. Tarjoillaan raikkaan valkoviinin kera esim. uusiseelantilaisen sauvignon blancin kera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...