Vadelma-Sacher


Tässä Sacher-tyylinen versio Pienen Vispiläkaupan yhdestä suosituimmasta reseptistä suklaa-vadelmakakku äidille, joka on julkaistu toukokuussa 2011. Eli täyteläisen suklaisesta, vattuhillolla makeutetusta ja mehevöitetystä kakusta on jätetty rahkatäyte pois ja korvattu ohuella hillokerroksella, kuten wieniläisessä Sacher-kakussa. Aito Sacher vain tuppaa toisinaan kuivahtamaan, mutta tässä täyttä tavaraa olevassa pohjassa ei ole kuivumisen vaaraa.

Vadelma-Sacher
150 g tummaa suklaata (kaakaota 70 %)
150 g voita
125 g vadelmahilloa
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta (esim. Van Holten)
1 tl leivinjauhetta
3 munaa
1,5 dl sokeria

täyte
3 rkl vadelmamarmeladia

kostutus
3 rkl konjakkia tai tummaa rommia
tilkka vettä

kuorrute
1 dl kuohukermaa
150 g tummaa suklaata
1 rkl voita

Voidellaan halkaisijaltaan noin 22 cm irtopohjavuoka ja laitetaan uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Pohja valmistetaan pilkkomalla suklaa ja voi pieneen kattilaan tai vastaavaan metalliastiaan ja sulattamalla se vesihauteessa. Kun seos on tasaista, astia nostetaan vesihauteesta ja annetaan jäähtyä hetki. Lisätään huoneenlämpöinen hillo (jääkaappikylmänä se saattaa jähmettää suklaan ikävän rakeiseksi). Jauhot ja kaakaojauhe mitataan ja sekoitetaan keskenään ja lisätään suklaa-voi-hilloseokseen. Munat ja sokeri vatkataan sähkövatkaimella vaaleaksi, pysyväksi vaahdoksi, joka nostellaan suklaa-voi-hillo-jauhoseokseen ja sekoitetaan varovasti, kunnes taikina on tasaista. Taikina kaadetaan vuokaan ja kakkua paistetaan 175 asteessa noin tunti. Kypsyyden voi testata puutikulla: kypsä kakku ei tartu tikkuun.

Jäähtynyt kakku irrotetaan pohjasta ja leikataan kahteen kerrokseen. Pohjalle sivellään vadelmamarmeladia ja kansi nostetaan päälle. Kakun voi kostuttaa konjakilla, joka on laimennettu veteen.

Kuorrutteen aineet mitataan metalliastiaan, joka laitetaan vesihauteeseen kuumenemaan. Kuorrutetta sekoitellaan hiljalleen, kunnes kaikki ainekset ovat sulateen silkkiseksi suklaakuorrutteeksi. Hieman jäähtynyt kuorrute valutetaan kakun päälle ja sulaa suklaata valutetaan päältä reunoille esimerkiksi voiveitsen tai ohuen lastan avulla, kunnes koko kakku on tasaisen suklaakerroksen peitossa.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...