Wallenbergin pihvit porosta
400 g porojauhelihaa
1 dl kuohukermaa
3 rkl ruokaöljyä
1 muna
1 tl suolaa
1 tl maustepippuria
1 tl valkopippuria
0,5 tl jauhettua neilikkaa
0,5 tl raastettua muskottipähkinää
Paistamiseen
korppujauhoja
voita
Jauhelihaan sekoitetaan kuohukerma, öljy, rikottu ja kevyesti vatkattu muna sekä mausteet ja sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi. Taikinasta pyöritetään isohkoja pihvejä, jotka pöyritellään korppujauhossa ja paistetaan voissa molemmin puolin. Hyvä pihvi on kiinteä ja pysyy koossa, mutta on vielä sisältä pehmeä ja mehukas. Rasvaton poro kuivuu nautaa helpommin.
Tarjoillaan puikulamuusin ja suolakurkkujen kera. Viiniksi sopii vaikka pehmeä, marjaisa shiraz, kuten Wyndham Estate Bin555 Shiraz.