Rätistä asiaa, eli näppärä viinigadget


Kirkas lasi, parempi viini. Mielestä puhumattakaan.

Kävimme Helsingin Decanter-shopissa täydentämässä viinilasivarustustamme. Viini-messuilta tutut maistelulasit, Riedelin perus-Ouverturet, ovat  näppäriä ja varmoja joka paikan laseja, jotka kenties juuri siitä syystä tuppaavat silloin tällöin tippua tai kolahtaa esimerkiksi astianpesukoneessa. Puodin ystävällinen emäntä antoi meille lasiostostemme kaupanpäällisiksi saman lasifirman mikrokuituliinan kokeiltavaksi. Se on kuulemma varta vasten tehty lasinkiillotusta varten. Humpuukia tai ei, mutta sitähän oli kokeiltava.

Täytyy myöntää, että räteillä on eroja. Olemme aikaisemmin kokeilleet Clas Ohlsonin halpoja mikrokuituliinoja, jotka paitsi koppuroituivat, myös jättivät kirkkaiksi toivottuihin pintoihin tuhruisia raitoja. Ne päätyivätkin nopeasti jääkaapin ja liesitason pyyhkimiseen. Viinilasien kiillotukseen tarkoitettu erikoisrätti sen sijaan teki mitä lupasi, eli miedolla saippualla suoritetun kevyen pesun jälkeen kuivasi ja kiillotti ne kristallin kirkkaiksi. Vaikka käsin tiskaamisen ei olettaisi kuuluvan kenenkään mielipuuhiin, niin tämän rätin saavuttua eivät herkät lasit ole Vispiläkaupassa konemyllytykseen enää päätyneet.

Tärkein ohje viinilasin kuivaamiseen ja kiillottamiseen on, että lasia ei saa koskaan pyörittää kannasta kiinni pitäen. Kuivausrätti onkin tarpeeksi suuri, jotta sitä voi tunkea tarpeeksi paljon lasin sisään ja sitä riittää silti lasin ympärille, jotta kuppia voi hellästi pyöritellä kämmentä vasten. Kuulostaa perin epämiehekkäältä ja pikkusormi pystymäiseltä hifistelyltä, mutta lopputulos on palkitseva ja uutta viinikaatoa sisäänsä suorastaan kutsuva. Suosittelemme.

Tuotteen virallinen tuoteseloste on kaikessa liinamaisuudessaan tällainen:

Riedel mikrokuituliina on suunniteltu lasien puhdistukseen, kiillotukseen ja huoltamiseen. Liinalla on erinomainen imukyky, eikä se jätä lainkaan nukkaa laseihin. Liina helpottaa lasien huoltoa tehden niistä säihkyvän kirkkaat. Liinaa voi käyttää myös esimerkiksi ikkunoiden, peilien ja silmälasien kiillotukseen. Konepesu 60 astetta, viinitahrojen poistoon liinaa kannattaa keittää.  Hinta: 24,90 €

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...